Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα είμαι η Ιωάννα που αγάπησε ο κόσμος - Η Κρήτη θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Life
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα είμαι η Ιωάννα που αγάπησε ο κόσμος - Η Κρήτη θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει για Ελένη Μενεγάκη, Ανδρέα Μικρούτσικο και Νίκο Μουτσινά

 Η “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν το μεγαλύτερο σχολείο και αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι στην καρδιά της! Η καρδιά και η σκέψη της... πενθούσαν στο φινάλε της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι”, με την εντυπωσιακή, λαμπερή και γλυκιά Ιωάννα Μαλέσκου να αδυνατεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της. «Θα είμαι η Ιωάννα τους, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ, ό,τι κι αν γίνει», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ό,τι αγαπάμε μένει μέσα μας, όσο κοντά ή μακριά και αν βρισκόμαστε».

Με λόγια αγάπης και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές, τους συνεργάτες της, τη διοίκηση του Ομίλου, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη στήριξη και μεγάλη αγκαλιά όλα αυτά τα χρόνια, στιγμές οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό της.

Η Ιωάννα Μαλέσκου είναι πανέτοιμη για το νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και αισιοδοξία προς τους τηλεθεατές. Το μέλλον της Ιωάννας είναι λαμπρό, φωτεινό, όπως και η ψυχή της! Ευχόμαστε τα καλύτερα! Η επιτυχία της Ιωάννας είναι δεδομένη!

Φέτος, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το “Καλό Μεσημέρι” λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλες αυτές οι δύσκολες καταστάσεις ωρίμασαν την Ιωάννα; Σε έκαναν πιο δυνατή;

«Φέτος, η χρονιά είχε ξεκινήσει δυναμικά, με αλλαγές και υψηλές προσδοκίες. Κανείς δεν περίμενε ότι θα εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο, τόσο πρωτόγνωρα δύσκολο, ανησυχητικό και απρόβλεπτο.

Κλήθηκα να προσαρμοστώ ταχύτατα σε νέα δεδομένα, αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας. Με γνώμονα ότι όφειλα να είμαι κοντά στον κόσμο που έμενε σπίτι, να του κρατώ συντροφιά, να τον ενημερώνω και ταυτοχρόνως να ρίχνω φως και σπίθες αισιοδοξίας και προοπτικής.

Αυτό ασφαλώς να ισορροπείται και με τη δική μου προσωπική, ανθρώπινη πλευρά. Από τη μια δηλαδή οι ανησυχίες, φόβοι και ανάλογα μέτρα προστασίας, και από την άλλη το υψηλό αίσθημα ευθύνης ως λειτουργήματος απέναντι στον κόσμο.

Τη στιγμή που οι περισσότερες εκπομπές είχαν διακοπεί, πέραν των ενημερωτικών και του Δελτίου Ειδήσεων, το “Καλό Μεσημέρι” έγινε “εν μια νυκτί” αμιγώς ενημερωτικό, στο ύφος των περιστάσεων.

Κι όταν λέω “Καλό Μεσημέρι” εννοώ κι εμένα την ίδια, που δομούσα, έστηνα και παρουσίαζα την εκπομπή. Το “Καλό Μεσημέρι” άλλαξε, μαζί του κι εγώ!».

Ό,τι αγαπάμε μένει μέσα μας... όσο κοντά ή μακριά κι αν βρισκόμαστε

Ποιες στιγμές άγγιξαν την καρδιά και την ψυχή σου, από την έναρξη της εκπομπής σου μέχρι σήμερα;

«Κάθε μέρα είχε το δικό της αποτύπωμα. Όλα με θετικό πρόσημο και ξεχωριστή σημασία για μένα. Όμως, σαν κομβικά σημεία στην καρδιά και στη σκέψη μου θα ξεχώριζα δύο: Την ημέρα των γενεθλίων μου, 14 Φεβρουαρίου, που ήταν για μένα μία ημέρα πλημμυρισμένη με αγάπη, εκπλήξεις από συνεργάτες και μπόλικη συγκίνηση. Έσβησα τα κεράκια και έκανα μια ευχή δυνατή και ουσιώδη. Κυρίως όμως ευχήθηκα υγεία για μένα και για όλους τους ανθρώπους που αγαπώ. Ευχή που τελικά κλήθηκα να συνειδητοποιήσω μόλις λίγες ημέρες αργότερα πόσο σπουδαία ήταν... Τότε που όλα άλλαξαν και ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας, με τους ρυθμούς στην καθημερινότητά μας να αλλάζουν.

Η δεύτερη δυνατή συγκινησιακά στιγμή ήταν όταν λύγισα on air, με μια έκτακτη είδηση που χρειάστηκε να μεταδώσω, με την Αργεντίνα Σίλβια που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, έχοντας πάρει εξιτήριο και χειροκροτούταν από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Δε θα ξεχάσω ποτέ πώς η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας αυτής της γυναίκας κλόνισε την ψυχή μου. Σαν να ήταν μια από εμάς, που η ζωή της επεφύλασσε μια ανυπολόγιστη περιπέτεια και μοίρα.

Η πίεση όλων των ημερών, με τις λυπηρές ειδήσεις, ο ανθρώπινος πόνος να πλανάται γύρω και η “μυρωδιά” του θανάτου να έχει καλύψει την παγκόσμια κοινότητα... κι εγώ να οφείλω να επιλέγω πώς και τι θα μοιραστώ με τους τηλεθεατές, με είχαν επηρεάσει βαθιά. Φύσει αισιόδοξη, ήταν κατά κάποιον τρόπο κόντρα ρόλος.

Το υπηρέτησα όμως με σεβασμό και πειθαρχία».

Η “ΚΡΗΤΗ ΤV” ήταν ένα μεγάλο σχολείο για την Ιωάννα Μαλέσκου;

«Η “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν το μεγαλύτερο σχολείο και το βασικότερο κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας μου - όχι μόνο επαγγελματικά. Σχηματίστηκε η Ιωάννα του σήμερα, η Ιωάννα που αγάπησε ο κόσμος. Ο κόσμος της Κρήτης που με έβαλε σπίτι του σε καθημερινή βάση τέσσερα συναπτά χρόνια. Ιδίως όμως αυτή η χρονιά ήταν η πιο μεστή και πιο ώριμη. Η πιο δική μου ώριμη και ήρεμη εκδοχή».

Όταν σπούδαζες στο Παιδαγωγικό, οι δύο λέξεις- “κλειδιά” για σένα ήταν η σταθερότητα και η διάρκεια. Στην τηλεόραση ανακάλυψες τις νέες δυνατότητες της Ιωάννας. Πώς περιγράφει η λαμπερή Ιωάννα τον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης με λίγες λέξεις; Τι θεωρείς επιτυχία στην TV;

«Η σταθερότητα και η διάρκεια για μένα συνιστούν την επιτυχία. Η επιτυχία όμως υποδηλώνει βάσεις στέρεες, με στιβαρές πρώτες ύλες: την ποιότητα, τη γερή προετοιμασία, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό. Σε έναν κόσμο τόσο ευμετάβλητο όπως η τηλεόραση, ασφαλώς είναι ακόμα πιο σύνθετο, όχι όμως ανέφικτο, αν μιλάμε για μια προσωπικότητα συγκροτημένη και συνεπή στα πιστεύω της. Όσο λαμπερή κι αν φαντάζει η εικόνα, για να μην είναι κενή, προϋποθέτει σκληρή δουλειά, πειθαρχία, πάθος, ευελιξία και διορατικότητα. Εύκολα μπορεί κάποιος να γοητευτεί και να χάσει την ουσία.

Σημασία έχει στον δρόμο για τον “προορισμό” να δομείς βήμα-βήμα το ταξίδι και τις επιλογές σου».

Πιστεύεις ότι ήταν... γραφτό να έρθεις στην Κρήτη και να ζήσεις μαγικές αλλά και μεγάλες στιγμές στον χώρο της τηλεόρασης; Να ξεκινήσεις δηλαδή το όμορφο αυτό ταξίδι από την Κρήτη πριν ανοίξεις τα “φτερά” σου σε νέες προκλήσεις;

«Ναι, δε θεωρώ τίποτα τυχαίο στη ζωή μας. Στη δική μου περίπτωση άλλωστε, από τη μία άκρη της Ελλάδος ήρθα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που έμελλε να με φιλοξενήσει για 10 ολόκληρα χρόνια. Εδώ ζυμώθηκα, χάρηκα, λυπήθηκα, έκανα φίλους, σχηματίστηκα, εξελίχθηκα, ωρίμασα. Εδώ άλλαξα ρότα επαγγελματική και αγάπησα τον χώρο της τηλεόρασης, τον οποίο επέλεξα να υπηρετώ με σεβασμό. Εδώ όλα. Και γι’ αυτό πάντα η Κρήτη θα είναι στην καρδιά μου, όπου κι αν βρίσκομαι.

Ό,τι αγαπάμε μένει μέσα μας... όσο κοντά ή μακριά κι αν βρισκόμαστε».

Ο λόγος που κάνω τηλεόραση και θα συνεχίσω να κάνω είναι η αγάπη του κόσμου. Σε αυτούς απευθύνομαι, αυτούς χρειάζομαι στο πλευρό μου. Και τους ευχαριστώ! 

Το τηλεοπτικό κοινό της Κρήτης, της Κύπρου και της υπόλοιπης χώρας σε αγκάλιασε όλα αυτά τα χρόνια. Ένιωσες όλη αυτή την αγάπη του κόσμου, μέσα από δεκάδες χιλιάδες μηνύματα που λάμβανες και μέσα από τα social media. Θα ήθελα να μας πεις 2 ή 3 μηνύματα που σε συγκίνησαν ιδιαίτερα από τους τηλεθεατές και ποιο είναι το μήνυμα της Ιωάννας Μαλέσκου προς τον κόσμο.

«Μπορεί το επίκεντρο να ήταν πρωτίστως ο κόσμος της Κρήτης, όμως η εκπομπή μου κι εγώ η ίδια φρόντιζα να έχω ανοικτή τη βεντάλια της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με όλο τον κόσμο.

Κι αυτό είναι το μαγικό με την τηλεόραση, φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Αισθάνομαι τυχερή γιατί εισέπραττα και εισπράττω αμέτρητα μηνύματα αγάπης, ευχών και στήριξης από Κρήτη, υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο. Έχω κοντά μου ανθρώπους - κυρίως γυναίκες όλων των ηλικιών - που δεν έχω συναντήσει κι όμως είμαι η Ιωάννα τους. Ποτέ και πουθενά δε νιώθω μόνη. Κι ο λόγος που κάνω τηλεόραση και θα συνεχίσω να κάνω είναι η αγάπη του κόσμου. Σε αυτούς απευθύνομαι, αυτούς χρειάζομαι στο πλευρό μου. Και τους ευχαριστώ! Είναι φορές που ταυτίστηκαν μαζί μου και μοιράστηκαν την ιστορία τους. Άλλες που μου εκμυστηρεύτηκαν πως το χαμόγελό μου τους κρατούσε συντροφιά σε δύσκολες καταστάσεις που βίωναν. Άλλες που μου έστελναν φωτογραφίες με τα παιδάκια τους και μια γλυκιά ευχή, ότι είναι μαζί μου, σπίτι τους! Τόσα πολλά... Όλα ξεχωριστά, μοναδικά και κυρίως αληθινά!».

Κάνεις αυτοκριτική; Υπάρχουν... αδύνατα σημεία στην Ιωάννα;

«Κάνω σκληρή αυτοκριτική. Τόση που ίσως κάποιες φορές να “αδικώ” τον εαυτό μου. Όμως αυτό, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μου έχει βγει σε καλό γιατί βελτιώνομαι. Εξελίσσομαι και κοιτάζω μέσα-έξω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και επαγγελματίας.

Ασφαλώς και δεν είμαι τέλεια - αλίμονο αν πίστευα κάτι τέτοιο.

Δε θα τα χαρακτήριζα αδύναμα σημεία, είναι ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα μου περισσότερο. Είμαι συγκεντρωτική, για να μην επιτρέπω περιθώρια λάθους. Σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ.

Επίσης, γίνομαι προστατευτική πολύ σε ανθρώπους που αγαπώ και συνεργάτες (νέα παιδιά κυρίως), και αυτό στην πίεση πάνω πολλές φορές με κάνει να “φαίνομαι” απότομη και απόλυτη.

Ό,τι λέω ή κάνω γίνεται πάντα με καλή πρόθεση, οπότε ευτυχώς όσοι με γνωρίζουν το καταλαβαίνουν».

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή για την Ιωάννα Μαλέσκου στον τηλεοπτικό αέρα;

«Αναμφίβολα, το κλείσιμο της φετινής σεζόν. Ο αποχωρισμός-αποχαιρετισμός από την τηλεοπτική μου οικογένεια, την “ΚΡΗΤΗ TV”, και την εκπομπή μου “Καλό Μεσημέρι”, που δεν ήταν απλά καθημερινή αγαπημένη συνήθεια, ήταν ευχή από καρδιάς, ήταν η “Ιωάννα”.

Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια όσα ένιωσα, νιώθω και θα υπάρχουν πάντα μέσα μου. Η καρδιά μου, η σκέψη μου, όλα... πενθούσαν. Κάθε αποχωρισμός, λένε, είναι ένας μικρός θάνατος. Όμως, αυτό που η κάμπια θεωρεί θάνατο, για την πεταλούδα είναι ζωή.

Κρατώ σαν φυλαχτό όσα έζησα εδώ και προχωράω με σεβασμό σταθερά παρακάτω. Βήμα-βήμα».

Σε δύσκολες στιγμές ή σε κρίσιμες αποφάσεις, ποιον άνθρωπο συμβουλεύεται η Ιωάννα Μαλέσκου;

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αναζητούν συμβούλους. Φιλτράρω πολύ προσεκτικά τα πάντα και επιλέγω με λογική.

Ασφαλώς, λαμβάνω υπόψη τη γνώμη των δικών μου, όμως το ένστικτο και η λογική είναι αυτά που καθορίζουν τις αποφάσεις-επιλογές μου».

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους συνεργάτες του “Καλού Μεσημεριού”, οι οποίοι σε στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια;

«Είχα τη χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ με πολλούς ανθρώπους. Με άλλους ταίριαξα περισσότερο, με άλλους λιγότερο. Κρατώ τις όμορφες κοινές μας στιγμές. Καθένας και καθεμία θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου».

Ένα από τα πιο γλυκά κομμάτια στη ζωή σου ήταν και ο Θέμος Ρήγας. Στα 16 περίπου λεπτά στην κουζίνα με τον Θέμο, η Ιωάννα ήταν χαλαρή, ναζιάρα και με μπόλικο χιούμορ. Απόλαυσες αυτές τις στιγμές; Ποιες στιγμές θα σου μείνουν για πάντα στο μυαλό από τον σεφ της καρδιάς σου;

«Η Ιωάννα είναι αυτό που βλέπει ο κόσμος. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ανάλογα με το πλαίσιο, τη συνθήκη και τον άνθρωπο “ενεργοποιείται” το ανάλογο κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Ο Θέμος ήταν αυτή η γλυκιά νοστιμιά, το δικό μου διάλειμμα και αποφόρτιση. Υπήρξε ένας εξαίρετος συνεργάτης, μα πάνω από όλα ένα καλός φίλος. Είναι όπως το καλό φαγητό: αγνή, καθαρή, ποιοτική γεύση, χάρη στις άριστες πρώτες ύλες!».

Ποιες κρητικές συνταγές θα σε συντροφεύουν στην Αθήνα και στην κουζίνα του σπιτιού σου; Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

«Δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο να μαγειρεύω. Και σίγουρα θα μου λείψουν πολλές γεύσεις. Ευτυχώς πάντα θα εφοδιάζομαι με χειροποίητο κρητικό παξιμάδι, ελαιόλαδο, ελιές, σκιουφιχτά και καλό κρασί!

Κι όταν ο χρόνος το επιτρέπει, θα κάνω εξορμήσεις στο νησί να γεμίζω... μπαταρίες!

Αγαπημένο μου φαγητό ο μουσακάς και το παστίτσιο. Είναι... ξαδερφάκια! Ακόμα όμως να μάθω να τα πετυχαίνω τόσο καλά όσο ο Θέμος!!

Καθείς στο είδος του, δε λένε;».

Ποια τοπία της Κρήτης “μάγεψαν” την Ιωάννα Μαλέσκου; Και ποιες όμορφες τοποθεσίες δεν πρόλαβες να επισκεφτείς, λόγω έλλειψης χρόνου;

«Πάντα θα βρίσκομαι εκεί που μπορώ να ατενίζω το γαλάζιο, να ακούω θάλασσα και να βλέπω ορίζοντα. Εκεί που θα “ταξιδεύω” και θα δραπετεύω. Εκεί που θα συγκεντρώνομαι και θα παίρνω τις πιο σημαντικές μου αποφάσεις.

Δε χόρτασα την Κρήτη. Λένε ότι εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάσεις ή το στερηθείς (για λίγο). Στη δική μου περίπτωση, θα είναι λόγος εφεξής και κίνητρο να επισκέπτομαι το νησί όσο πιο τακτικά γίνεται, για να γεμίζω... Κρήτη και να γεύομαι εικόνες!».

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου είχες δηλώσει ότι δεν κάνεις όνειρα. Προσωπικά, πιστεύω ότι έχεις αλλάξει άποψη και ότι η Ιωάννα έχει πολλά όνειρα για το μέλλον της, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η Ιωάννα ωρίμασε και βλέπει τη ζωή με μια άλλη ματιά. Συμφωνείς; Αν ναι, ποια είναι τα όνειρά σου;

«Πράγματι ωρίμασα απότομα, αλλά χαίρομαι γι’ αυτό. Ξέρω όσο ποτέ άλλοτε τι θέλω, τι με γεμίζει, τι μπορώ να κάνω... πού μπορώ να φτάσω αν πραγματικά το επιθυμήσω και το αποφασίσω.

Ό,τι και αν είναι να έρθει, ας έρθει για καλό. Αυτό έλεγα πάντα. Και οι δυσκολίες, κι αυτές έχουν να με διδάξουν πολλά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ξέρω τι σημαίνει να ξεκινάς από το μηδέν, με τις δυνάμεις σου και με όραμα να χτίζεις!».

Έχεις διαβάσει ανακρίβειες σε δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν το πρόσωπό σου;

«Ασφαλώς, πολλές ανακρίβειες, υπαινιγμοί, αιχμές, δικές μου αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που ούτε καν ξέρω, που ποτέ δεν έχω μιλήσει... αλλά αυτά είναι θέματα που δε με αγγίζουν. Εκτός και αν κάποια στιγμή καταστούν - πέραν του υποφερτού - προσβλητικά και αισθανθώ ότι θίγουν την προσωπικότητά μου. Μόνο τότε πιθανώς να απαντούσα. Γενικά ως άνθρωπος δε δίνω δικαιώματα και δε με αφορά τι κάνουν οι άλλοι.

Κοιτάζω τη δουλειά μου και προσδοκώ να με κρίνουν για την επαγγελματική μου παρουσία. Πάντα, άλλωστε, σημασία έχει ποιος και γιατί το λέει... όχι τι λέει».

Για το αγαπημένο σου κατοικίδιο, την Μπαλού, δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Πώς ήρθε στη ζωή σου;

«Η Μπαλού είναι το αυτοκολλητάκι μου, είναι παντού μαζί μου. Ήσυχη, πειθαρχημένη και εναρμονισμένη απόλυτα στους ρυθμούς μου. Δεν είναι απλά κατοικίδιο, είναι όλη μου η ζωή. Ήρθε θεόσταλτη στη ζωή μου πριν χρόνια και της οφείλω πολλά. Μου επιβεβαίωσε πως τελικά τα απλά είναι τα ωραιότερα και με έμαθε τι σημαίνει ειλικρινής, ανιδιοτελής αγάπη!».

Το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα

Φέτος κλείνει ένας κύκλος για σένα στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” και ανοίγει ένας άλλος κύκλος σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών. Πώς αισθάνεσαι; Είσαι πανέτοιμη για το επόμενο βήμα; Θα παρουσιάζεις δίωρη καθημερινή, μεσημεριανή εκπομπή;

«Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο μου επαγγελματικό εγχείρημα. Συγκεντρώνομαι για να δώσω ενέργεια και αγάπη, όπως σε καθετί που αναλαμβάνω στη ζωή μου. Με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα, καθημερινά θα συναντιόμαστε τηλεοπτικά. Άλλη συχνότητα, άλλο πρότζεκτ όμως. Η φιλοσοφία μου δε θα αλλάξει. Θα είμαι η Ιωάννα που αγάπησε ο κόσμος».

Δύναμη μού δίνει ο κόσμος και δε θα κουραστώ να το λέω. Σε αυτούς απευθύνομαι, η δική τους αγάπη μου δίνει δύναμη!

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Είσαι πανέτοιμη να δώσεις και αυτή τη μάχη; Τι δίνει δύναμη στην Ιωάννα Μαλέσκου;

«Ο ανταγωνισμός μάς κρατάει σε εγρήγορση και λειτουργεί ως κίνητρο για να εξελισσόμαστε. Αυτό κρατώ και έτσι πορεύομαι. Δεν το βλέπω σαν κάτι “τρομακτικό”. Ασφαλώς και το λαμβάνω υπόψη μου, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα αλλοιώσω την ταυτότητά μου και θα πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου. Το ποιοτικό, το ευχάριστο, με αξιοπρέπεια, αισιοδοξία και όχι κιτρινισμούς είναι βασικά στοιχεία για μένα, και έτσι θα πορευτώ και τη νέα σεζόν.

Δύναμη μού δίνει ο κόσμος και δε θα κουραστώ να το λέω. Σε αυτούς απευθύνομαι, η δική τους αγάπη μου δίνει δύναμη!».

Η Ιωάννα Μαλέσκου έβλεπε Ελένη Μενεγάκη; Πώς σχολιάζεις την αποχώρησή της;

«Η Ελένη Μενεγάκη είναι μια κυρία και κατάφερε να συστήσει την επιτυχία της με τη διάρκεια στα τηλεοπτικά δρώμενα και με το ίδιο στυλ και ύφος που διατηρούσε στην εκπομπή της.

Το τίμημα αυτού του χώρου, που όλα είναι μονίμως στο “μικροσκόπιο”, ο ποιοτικός χρόνος που συρρικνώνεται, η ανάγκη να απολαύσεις την οικογένειά σου ήταν, μεταξύ άλλων, λόγοι που φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση που έλαβε και τους... αντιλαμβάνομαι. Σε κάθε φάση της ζωής, προέχει να ζυγίζουμε τι είναι πιο σημαντικό για εμάς. Άλλωστε, η τηλεόραση πάντα θα έχει χρόνο και χώρο για ανθρώπους με αξία. Τα μικρά ή μεγαλύτερα χρονικά διαλείμματα (ακόμα κι από κάτι που αγαπάμε πολύ) πάντα ανανεώνουν!».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. Θαύμαζες Ανδρέα Μικρούτσικο; Πώς σχολιάζεις την επιστροφή του;

«Ανθρώπους που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στην ελληνική τηλεόραση, άφησαν το αποτύπωμά τους και είχαν πάντα ταυτότητα, μόνο με σεβασμό τους αντιμετωπίζω. Ένας εξ αυτών είναι και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Οι επιστροφές, ιδίως σε πρότζεκτ που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, έστω και με νέο αέρα, έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς! Εγώ θα ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία!».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Νίκο Μουτσινά; Πιστεύεις ότι ορισμένες φορές το χιούμορ ξεπέρασε τα... όρια;

«Ο Νίκος Μουτσινάς είναι ταλαντούχος και θεωρώ πως ειδικά αυτή τη σεζόν βρήκε απόλυτα αυτό που τηλεοπτικά του ταιριάζει. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο. Σίγουρα η σάτιρα, το χιούμορ και γενικά το τι λέμε, ιδίως όταν σχολιάζουμε άλλους ανθρώπους, θέλει προσοχή και όρια. Το ύφος όμως μιας εκπομπής και το ποιος το λέει πάντα παίζει ρόλο. Ειδικά όταν η πρόθεση είναι καλοπροαίρετη και δε λέγεται κάτι με εμπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News