Τα αντικείμενα που αποθηκεύουμε… λάθος

Life
Τα αντικείμενα που αποθηκεύουμε… λάθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσείς το ξέρατε ότι αποθηκεύουμε με λάθος τρόπο αυτά τα τρόφιμα και αντικείμενα;

Αρκετά είναι τα τρόφιμα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που, τελικά, αποθηκεύουμε λάθος!

Το παραπάνω απέδειξαν ειδικοί, σε άρθρο της Daily Post, οι οποίοι υποδεικνύουν το σωστό τρόπο, αλλά και μέρος, για να αποθηκεύουμε σωστά το αλεύρι, τις φωτογραφίες, ακόμη και… το άρωμά μας!

Όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου μας. Όμως, όσο συχνότερα ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου, τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής των αυγών. Έτσι, το ιδανικό μέρος για τα αυγά είναι το πίσω μέρος του ψυγείου, ώστε να έχουν σταθερή θερμοκρασία.

Το ίδιο συμβαίνει και με το αλεύρι, το οποίο, στα περισσότερα νοικοκυριά, αποθηκεύεται στη συσκευασία του. Κι όμως, αυτό είναι λάθος, καθώς ενδεχομένως μπορεί να εκτεθεί σε βακτήρια. Προτιμότερο είναι λοιπόν είναι, μετά το άνοιγμά του, να αποθηκευτεί σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο και σε καμία περίπτωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κι αυτό γιατί, η θερμότητα μπορεί να επιταχύνει την οξείδωση, ενώ στο ψυγείο, οι ξηροί καρποί - και ιδίως τα καρύδια - θα διατηρήσουν την υγρασία τους.

Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να φυλάσσονται σε χάρτινα κουτιά, όπως και έχουμε συνηθίσει. Καλό θα ήταν να προτιμώνται κουτιά από άλλα υλικά (όπως μέταλλο, ή πλαστικό), ώστε οι φωτογραφίες να μην παρουσιάζουν οξειδώσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Το πλέον παράδοξο, που οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε, είναι ότι το άρωμα, πρέπει να βρίσκεται… στο ψυγείο! Τα αρώματα περιέχουν ποσότητες ελαίων, τα οποία μπορεί να διασπαστούν με την πάροδο του χρόνου όταν εκτίθενται στο φως και τη θερμότητα. Εάν, βέβαια, δεν σας βολεύει το ψυγείο, μπορείτε να έχετε το άρωμα σας σε σκοτεινό σημείο που δεν το «βλέπει» ο ήλιος.

Ένα σύνηθες λάθος είναι όταν παίρνουμε τα ρούχα από το καθαριστήριο να τα τοποθετούμε στη ντουλάπα, μαζί με το… προστατευτικό νάιλον. Αυτό είναι λάθος, διότι, κατά αυτό τον τρόπο, τα ρούχα δεν μπορούν να «αναπνεύσουν».

Προϊόντα μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ και ιδίως το μέικ απ περιέχει έλαια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε ηλιόλουστα σημεία. Έτσι, ακόμη κι αν αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας στο μπάνιο, το μέικ απ καλό θα ήταν να βρίσκεται… στο ψυγείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News