default-image

Ψάχνουν λύσεις για τα διαστημικά σκουπίδια

Life
Ψάχνουν λύσεις για τα διαστημικά σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κακό έχει παραγίνει και οι επιστήμονες ψάχνουν εναγωνίως λύσεις για να αντιμετωπίσουν το οξυμένο πρόβλημα με τα διαστημικά σκουπίδια.

Εξαρτήματα νεκρών δορυφόρων, κατάλοιπα πτήσεων, ακόμα και αντικείμενα που έχουν ξεφύγει από αστροναύτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη απειλώντας ανά πάσα στιγμή να πέσουν στο κεφάλι μας. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οι ειδικοί εξετάζουν τις πιθανές λύσεις όλο και πιο συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα εκτός από επιτακτικό στην αντιμετώπιση του είναι και εξαιρετικά δαπανηρό, γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το ότι δεν υπάρχει μια απάντηση μέχρι σήμερα στο ερώτημα «τι κάνουμε με τα τροχιακά σκουπίδια» που όλο και πολλαπλασιάζονται.

Είναι γνωστό ότι αρκετές φορές ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την απειλή να πέσουν σκουπίδια πάνω του προξενώντας φθορές ενώ αρκετές ανάλογες περιπτώσεις σημάδεψαν τον ΜΙΡ όταν ακόμα βρίσκονταν εν ζωή. Και ας μην ξεχνάμε τις πρόσφατες πτώσεις παροπλισμένων δορυφόρων, ευτυχώς στους ωκεανούς που σήμαναν παγκόσμιο συναγερμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News