Ρέθυμνο: Άδειασαν τα φαρμακεία από αντιβιοτικά και αντιισταμινικά σκευάσματα (vid)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Άδειασαν τα φαρμακεία από αντιβιοτικά και αντιισταμινικά σκευάσματα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει αυτή την περίοδο οι ελλείψεις φαρμάκων που αφορούν στην γρίπη και τις αλλεργίες με τους μικρούς ασθενείς, αλλά και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να ταλαιπωρούνται από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακά τους

 

  • Σε απόγνωση ασθενείς με γρίπη και αλλεργίες
  • Εντονότερο το πρόβλημα σε παιδιά και ευπαθείς ομάδες
  • Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και οι φαρμακοποιοί
  • Φαρμακοποιοί: «Τα συρτάρια μας είναι άδεια…»
  • Καθημερινή «μάχη» για να βρεθούν σκευάσματα
  • Ορατός ο κίνδυνος διακοπής της φαρμακευτικής αγωγής

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν αυτή την περίοδο κυρίως οι μικροί ασθενείς αλλά και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι οποίοι ταλαιπωρούνται από γρίπη και απ’ τις αλλεργίες τις εποχής. Τα αντιβιοτικά και τα αντιισταμινικά σκευάσματα -είτε πρόκειται για πρωτότυπα, είτε για γενόσημα- είναι σταθερά πλέον είδος προς εξαφάνιση.

Πέρα από τις γνωστές ελλείψεις φαρμάκων για σειρά ασθενειών -που πλέον έχουν παγιωθεί στην αγορά- το πρόβλημα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την Ευρυδίκη Ψυχαράκη, έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τα ράφια των φαρμακείων να είναι κυριολεκτικά άδεια από αντιβιοτικά και αντιισταμινικά.

Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης γενικότερα δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών που σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών τους δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουν την αγωγή τους. 

Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου των ελλείψεων, οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο που η Κρήτη θα βουλιάξει από επισκέπτες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News