Κρήτη: Ελεύθερος 38χρονος επιχειρηματίας που βρέθηκε «μπλεγμένος» για νόμιμη θεραπευτική κάνναβη

Κρήτη
Κρήτη: Ελεύθερος 38χρονος επιχειρηματίας που βρέθηκε «μπλεγμένος» για νόμιμη θεραπευτική κάνναβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 38χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην τυποποίηση κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, βρέθηκε «μπλεγμένος» από τη μια στιγμή στην άλλη

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Παρασκευή, 10 Μαρτίου μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηράκλείου ένας 38χρονος Κρητικός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται - μεταξύ άλλων - στη χονδρική πώληση νόμιμων προϊόντων θεραπευτικής κάνναβης.

Πρόκειται για τα γνωστά πλέον προϊόντα τα οποία πωλούνται σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών - και - στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια και τα οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραυδροκανναβινόλη εντός του νομίμου ορίου μέχρι 0,2 ΤΗC.

Ο 38χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην τυποποίηση κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, βρέθηκε «μπλεγμένος» από τη μια στιγμή στην άλλη όταν εντοπίστηκαν σε συνολικά πέντε καταστήματα - περίπτερα που είχε προμηθεύσει με προϊόντα νόμιμης κάνναβης περίπου 20 δείγματα με αυξημένη τετραυδροκανναβινόλη άνω του 0.2 ΤΗC!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος, προτού πουλήσει τα προϊόντα στα καταστήματα με τα αντίστοιχα νόμιμα φορολογικά παραστατικά τιμολόγια είχε λάβει για όλα από τους προμηθευτές του προφορικές και γραπτές διαβεβαιώσεις, αλλά και χημικές αναλύσεις ότι τα εμπορεύματα ήταν απόλυτα νόμιμα.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι μικρός αριθμός δειγμάτων των εμπορευμάτων ήταν εκτός ορίων νομιμότητας αφού όλα συνοδεύονταν από αντίστοιχες χημικές αναλύσεις νομιμότητας.

Πάντως, μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο 38χρονος αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τους επίμαχους προμηθευτές.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τον επιχειρηματία, φέρονται να βρέθηκαν κατηγορούμενοι και άλλοι συμπολίτες μας που πωλούσαν νόμιμα στο λιανεμπόριο τα επίμαχα δείγματα.

Ο 38χρονος άνδρας ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών κι έχει λευκό ποινικό μητρώο, κλήθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του, ποινικολόγο, Νικόλαο Στιβακτάκη.

Ας σημειωθεί ότι ο 38χρονος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πρόκληση και διαφήμιση στη χρήση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα με σκοπό το κέρδος.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο 38χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Στιβακτάκη «σε κάθε περίπτωση δε κρίθηκε ύποπτος φυγής μέχριτην εκδίκαση της υπόθεσης, αφού διατηρεί στη Κρήτη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν θα υπήρχε κίνδυνος μη εμφάνισής του στη δίκη όταν αυτή οριστεί, ούτε είχε πρόθεση ή δόλο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε  αφού προσκόμισε τιμολόγια και πλήθος χημικών αναλύσεων».

Σημειώνεται ότι  τα προϊόντα κάνναβης με περιεκτικότητα εντός των νόμιμων ορίων μέχρι 0,2 ΤΗC τετραυδροκανναβινόλης δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική ή ψυχική εξάρτηση και δεν θεωρούνται ναρκωτικά. Το νόμιμο όριο μέχρι 0,2 ΤΗC, είναι και το ανώτατο όριο που θέτει το άρθρο 32 παρ.6 του κανονισμού 1307/2013 του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News