Νοσοκομείο Ρέθυμνο: Επί ποδός γιατροί και νοσηλευτές το τριήμερο της αποκριάς (vid)

Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρέθυμνο: Επί ποδός γιατροί και νοσηλευτές το τριήμερο της αποκριάς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με τις αντοχές τους θα βρεθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς οι εργαζόμενοι στο Ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, που θα κληθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που παραδοσιακά προκύπτουν στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων την Κυριακή. 

Πέρα από τον παθολογικό τομέα που αναμένεται να ενισχυθεί με «δανεικούς» γιατρούς από το ΠΑΓΝΗ, το τμήμα επειγόντων περιστατικών και η χειρουργική κλινική θα δώσουν μόνοι τους την μάχη των περιστατικών που θα προκύψουν, με τους υγειονομικούς να καλούν σε αυτοσυγκράτηση τον κόσμο.

Από τις αρχές του μήνα κάνουν σχέδια επί χάρτου, θέτουν το δικό τους στοίχημα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, όμως αυτό που δεν βγαίνει με το υπάρχον προσωπικό είναι οι εφημερίες. Γιατροί και νοσηλευτές του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου θα κληθούν το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς να δώσουν μια κυριολεκτικά άνιση «μάχη» για να αντιμετωπίσουν τον καρναβαλικό «πυρετό», ελπίζοντας ότι ακόμα και μόνοι τους θα τα καταφέρουν.

Και ενώ το Ρέθυμνο θα «βουλιάξει» κυριολεκτικά από κόσμο, η χειρουργική κλινική με τους πέντε μόνο ειδικευμένους γιατρούς της, με το ένα και μοναδικό χειρουργικό τραπέζι σε λειτουργία και χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά, το Σαββατοκύριακο θα «σηκώσει» ένα δυσβάσταχτο βάρος για τους ώμους της. 

Στον «αέρα» είναι και η παθολογική κλινική, που δέχεται μετ’ εμποδίων μια μικρή «ανάσα» από γιατρούς του ΠΑΓΝΗ. Ακόμα και σήμερα όμως ουδείς γνωρίζει εάν το σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, οι «δανεικοί» γιατροί θα είναι στα πόστα τους.

Την ίδια ώρα «βροχή» πέφτουν τα «εντέλλεσθε» τις τελευταίες ώρες σε αγροτικούς γιατρούς που καλούνται να βάλουν πλάτη για να ανταποκριθεί το σύστημα. 

Ενόψει πάντως ενόψει του αυριανού παγκρήτιου υγειονομικού συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο, οι εργαζόμενοι του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλους ώστε στις 5 το απόγευμα η παρουσία τους στην πλατεία Ελευθερίας να είναι δυναμική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News