Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Κύμα» παραιτήσεων γιατρών - «Ψυχορραγεί» και η χειρουργική κλινική (βίντεο)

Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Κύμα» παραιτήσεων γιατρών - «Ψυχορραγεί» και η χειρουργική κλινική (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρωτοφανές «τσουνάμι» παραιτήσεων γιατρών της «πρώτης γραμμής» καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, με φόντο την συστηματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες
  • Μετά την Ελ. Ιωαννίδου εκτός νοσοκομείου άλλοι πέντε γιατροί
  • Ελ. Ιωαννίδου: «Νιώθω απογοήτευση και ματαίωση εδώ και καιρό…»
  • Ένα ανθρώπινο «ποτάμι» σχηματίστηκε το πρωί στο νοσοκομείο
  • Πορεία διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο
  • «Ψυχορραγεί» και η χειρουργική κλινική του νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στην χειρότερη φάση του βρίσκεται αυτή την περίοδο το ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο με το «κύμα» παραιτήσεων νοσοκομειακών γιατρών που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, να είναι άνευ προηγουμένου. 

Μετά και την επίσημη σήμερα παραίτηση της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής Ελένης Ιωαννίδου -μετά από 20 χρόνια στο ΕΣΥ- τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν άλλοι πέντε γιατροί, ένας πνευμονολόγος, ένας χειρουργός, δύο μικροβιολόγοι και μία ειδικευόμενη γιατρός της παθολογικής, με τις πληροφορίες να θέλουν και τους υπόλοιπους εννέα ειδικευόμενους της παθολογικής να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Το πρωί ένα «ανθρώπινο ποτάμι» -από εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, αυτοδιοικητικούς αλλά και απλούς πολίτες- «πλημμύρισε» τον δρόμο έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, αξιώνοντας με την παρουσία του και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε, να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Ρέθυμνο. 

Και ενώ τα τμήματα και οι κλινικές της «πρώτης γραμμής» του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου εκπέμπουν σήμα κινδύνου, θυμίζοντας έναν βαρέως πάσχων ασθενή που «ψυχορραγεί», οι οποίες απαντήσεις εκ μέρους της διοίκησης επικεντρώνονται στην κάλυψη των κενών με «μπαλώματα», δηλαδή, με δανεικούς γιατρούς, που θα μετατρέπουν τις κλινικές σε κέντρο διερχομένων. 

Το επόμενο ραντεβού των νοσοκομειακών γιατρών με τους εκπροσώπους του Ρεθύμνου στην βουλή και την αυτοδιοίκηση έδωσε στις 7 το απόγευμα, με στόχο να ενώσουν δυνάμεις διεκδικώντας να μπει οριστικό τέλος στην διαχρονική υποβάθμιση του ιδρύματος. 

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΙΣΡ, «έκλεισε» η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητήριου στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 5 τα απόγευμα, στο δημαρχείο της πόλης, μετά τις δραματικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Κατά την επίμαχη συνάντηση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπήρξε «σύμπνοια» μεταξύ των βουλευτών Ρεθύμνου κ.κ. Ξανθού, Κεφαλογιάννη, προκειμένου να «ενώσουν» τις δυνάμεις τους και να απευθυνθούν στο αρμόδιο υπουργείο για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ενώσεων γιατρών ΕΣΥ, στην Κρήτη, με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News