Ρέθυμνο: Δίπλα στους ηλικιωμένους ο δήμος με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες - Αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Δίπλα στους ηλικιωμένους ο δήμος με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες - Αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμος έχει δημιουργήσει και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας μέσω του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», ούτως ώστε οι ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

Δίπλα στους μοναχικούς και ανήμπορους ηλικιωμένους του -που συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας- εξακολουθεί να βρίσκεται ο δήμος Ρεθύμνου, ο οποίος πρόσφατα αναβάθμισε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην παλιά πόλη, παρέχοντας στους 45 πλέον ωφελούμενους εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Πέρα όμως από το ΚΗΦΗ, ο δήμος έχει δημιουργήσει και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας μέσω του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», ούτως ώστε οι ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ένα βήμα πιο κοντά σε κάθε ηλικιωμένο που είτε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, είτε ζει μοναχικά μη έχοντας κάποιον να νοιαστεί για αυτόν, έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο δήμος Ρεθύμνου, ο οποίος κατάφερε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει εντελώς δωρεάν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που στεγάζεται στην «καρδιά» της παλιάς πόλης.

Η εν λόγω κοινωνική δομή εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση με συνέπεια να αυξήσει το δυναμικό της από 25 σε 45 φιλοξενούμενους, ενώ ενισχύθηκε και με επιπλέον προσωπικό που παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα στους ηλικιωμένους.

Το ΚΗΦΗ της παλιάς πόλης φιλοξενεί κατά βάση μοναχικά άτομα, αλλά και ηλικιωμένους που ακόμα αν και υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον, εντούτοις για κάποιες ώρες είναι αναγκασμένοι να μένουν μόνοι τους.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV η Άννα Ελευθεριάδου -πέρα από το ΚΗΦΗ- ο δήμος έχει οργανώσει καλά ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας των ηλικιωμένων του, που μέσω του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» εκτείνεται από την Ελεύθερνα έως και τα Μυριοκέφαλα προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 

Επιπλέον πέρα από την ιατρική φροντίδα που παρέχεται, το  εξειδικευμένο προσωπικό του δικτύου παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους ώστε ανάλογα με την κάθε περίπτωση να μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους λαμβάνοντας ακόμα και τα επιδόματα που δικαιούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News