Ένας 13χρονος από το Ρέθυμνο στο Μέγαρο Μουσικής

Κρήτη
Ένας 13χρονος από το Ρέθυμνο στο Μέγαρο Μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φίλιππος Κλαψινάκης ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στην ηλικία των 5 ετών, με τη μητέρα του και δασκάλα πιάνου

Ο 13χρονος Φίλιππος Κλαψινάκης στις 29 Ιανουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) θα συμμετάσχει σε μια σημαντική συναυλία αφιερωμένη στον πολυαγαπημένο συνθέτη W.A. Mozart.

Τη συναυλία θα ανοίξει η 18χρονη Olga Davnis,  Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Μπαχ της Λιψίας  (Bach Competition Leipzig 2022)  με το Κονσέρτο για πιάνο K. 491,  ενώ στο δεύτερο μέρος εκπρόσωποι τριών γενεών, ο 13χρονος Φίλιππος Κλαψινάκης, ο διεθνής Βασίλης Βαρβαρέσος και ο σπουδαίος Βραζιλιάνος πιανίστας Ζαν Λουί Στόυερμαν συμπράττουν με τη Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών στο Κονσέρτο για τρία πιάνα, με τον Γιώργο Ζιάβρα στο πόντιουμ.

Το 2023 το  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο διακεκριμένο δίκτυο Steinway Prizewinners Concert Network (SPCN) και στην πρωτοβουλία του να αναδείξει τους νικητές των σημαντικότερων διαγωνισμών πιάνου διεθνώς.

Ο Φίλιππος ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στην ηλικία των 5 ετών, με τη μητέρα του και δασκάλα πιάνου, Ντιάνα Νάγκη, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr.

 Από τον Ιανουάριο του 2022, ταξιδεύει συχνά στο Βουκουρέστι όπου παρακολουθεί μαθήματα πιάνου, δίπλα στην καθηγήτρια Cristina Maria Ralea στο μουσικό κολλέγιο G. Enescu. 

 Έχει πρωτεύσει σε πάνω από 30 Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου, ενώ έχει παρακολουθήσει Masterclass σημαντικών καθηγητών μουσικής. Μιλάει τρεις γλώσσες,  του αρέσει το κολύμπι  και θέλει να γίνει καλός πιανίστας και μαέστρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News