Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις και πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη ετοιμάζουν απο κοινού φορείς της περιοχής

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών

Συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν οι:

  • Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου
  • Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
  • Σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ Ρεθύμνου
  • Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου
  • Σύλλογος Σχολικών Καθαριστριών Δημόσιων και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Ρεθύμνου
  • Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Συντονιστικού Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία και άλλοι συνδικαλιστές.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, καθώς και την ανησυχία τους για την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, με την αστυνομική καταστολή, τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών, τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ κ.ά. Επίσης έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα σε κάθε εργασιακό χώρο ξεχωριστά, με έμφαση στις εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να αναληφθεί πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών με κορύφωση την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Οι σχετικές προτάσεις θα συζητηθούν και στις συσκέψεις σωματείων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως τονίζεται:

Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή και για άλλα σωματεία που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Είναι ανάγκη και υποχρέωση να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα και να μην καθόμαστε να βλέπουμε να κλέβουν τις ζωές μας.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια