Τροχαίο με παράσυρση δύο εργαζομένων στο Ρέθυμνο – Εικόνες από το σημείο του ατυχήματος

Κρήτη
Τροχαίο με παράσυρση δύο εργαζομένων στο Ρέθυμνο – Εικόνες από το σημείο του ατυχήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση δυο εργαζομένων, ηλικίας 73 και 52 ετών - Διασωληνωμένος ο 73χρονος - Συνελήφθη ο 42χρονος οδηγός

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση δυο εργαζομένων, ηλικίας 73 και 52 ετών, σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022, κοντά στο χωρίο Πηγή Ρεθύμνου.

Ο 52χρονος εργαζόμενος του αναδόχου που έχει αναθέσει ο ΟΑΚ, στο έργο επέκτασης του φράγματος Ποταμών Αμαρίου καθώς και ο 73χρονος με ρόλο «εξωτερικού» συνεργάτη βρίσκονταν στο σημείο όταν ξαφνικά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που έρχονταν κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Αρκάδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Οι δυο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, ο άνδρας 73 ετών με τα σοβαρότερα τραύματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρεθύμνου, ενώ ο 52χρονος έχει ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος συνεργάτη φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Ο 42χρονος ο οδηγός, φέρεται να έφυγε μετά την παράσυρση όμως στην συνέχεια επέστρεψε και ήταν στο σημείο του ατυχήματος όταν έφτασε η τροχαία.

Ο 42χρονος συνελήφθη και αναμένεται στην συνέχεια να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου για την παράσυρση των εργαζομένων

«Ακόμα ένα τραγικό εργατικό ατύχημα είχαμε σήμερα, όταν δύο εργαζόμενοι σε εργολαβία του ΟΑΚ που εκτελούσαν εργασίες στο έργο «Επέκταση δικτύου του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου» στην περιοχή της Πηγής, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και μάλιστα ο ένας σοβαρά. Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόπειρα να χαρακτηριστεί το ατύχημα σαν τροχαίο, δεν θα περάσει.

Το ατύχημα είναι ΕΡΓΑΤΙΚΟ και οι ευθύνες θα αποδοθούν στους υπεύθυνους κατά το Νόμο. Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, για μία ακόμη φορά, δηλώνει ότι η Νομοθεσία στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, καθώς και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να αποφευχθούν μελλοντικά εργατικά ατυχήματα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News