Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Λύση για την εύκολη και ανέπαφη περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων

Ο Δήμος Ρεθύμνου υιοθέτησε μια καινοτόμα λύση για την εύκολη και ανέπαφη περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων

Μια καινοτόμα και περιβαλλοντικά φιλική λύση για την εύκολη, ανέπαφη και υγιεινή περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων υιοθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνου.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων από ανακυκλωμένο και βιοδιασπώμενο χαρτί, το οποίο φυλάσσεται σε ειδικά σχεδιασμένο κυτίο και διατίθεται δωρεάν στους πολίτες-κηδεμόνες ζώων.

Ο Δήμος Ρεθύμνου προμηθεύτηκε και εγκατέστησε τα καλαίσθητα, όπως τα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, κουτιά με το αναγκαίο υλικό, σε 25 κεντρικά σημεία της πόλης, που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και αποτελούν χώρους συνάθροισης φιλόζωων πολιτών με τα κατοικίδιά τους.

Τα σημεία είναι στο Δημαρχείο, στο Πάρκο Σκύλων, στις πλατείες Aϊ Γιώργη Πεταλιώτη, Μικρασιατών και Τεσσάρων Μαρτύρων, στον Δημοτικό Κήπο και σε επιλεγμένες θέσεις κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου. Η χρήση του χάρτινου συστήματος που μπορούν πλέον να προμηθεύονται οι δημότες από κάθε ειδικό κουτί είναι εύκολη, οικολογική και δεν αφήνει ίχνος ακαθαρσιών στο σημείο περισυλλογής.

Η δημοτική Αρχή αναφέρει πως «με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή οδηγία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, ο Δήμος Ρεθύμνου ενισχύει τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος (από τις ακαθαρσίες και τη χρήση πλαστικών), διευκολύνει τους φιλόζωους, σε συνδυασμό και με τη λειτουργία του πρώτου Πάρκου Σκύλων που δημιούργησε έναντι του κτηρίου των Δικαστηρίων, και καλλιεργεί τη νοοτροπία σεβασμού στον δημόσιο χώρο αλλά και στον συνάνθρωπο. Μπορούμε όλοι μαζί, με απλό τρόπο, καλή θέληση και συνεργασία να διατηρήσουμε την καθαριότητα στην πόλη, στους χώρους που μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες και τους τετράποδους φίλους μας, και να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό και τα δικαιώματα που καθιστούν τη συνύπαρξή μας αρμονική».

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια