Φαρμακεία: Ατέλειωτες οι ουρές για ένα rapid test σε όλη την Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Φαρμακεία: Ατέλειωτες οι ουρές για ένα rapid test σε όλη την Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να κάνουν ένα rapid τεστ θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, καθώς ο χρόνος αναμονής είναι αρκετά μεγάλος

Μεγάλες είναι οι ουρές που σχηματίζονται πλέον σε καθημερινή βάση έξω από τα φαρμακεία της Κρήτης, στα οποία προσέρχονται κατά βάση οι ανεμβολίαστοι για την διενέργεια rapid τεστ. 

Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από το περασμένο Σάββατο, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Τόσο η Ευρυδίκη Ψυχαράκη από το Ρέθυμνο όσο και ο Αριστοτέλης Σκουντάκης από το Ηράκλειο στέλνουν εκ νέου μήνυμα στους πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το προγραμματίσουν άμεσα με γνώμονα κυρίως την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, η μεγαλύτερη ζήτηση για rapid test αφορά σε ηλικίες κάτω των 40 ετών.

Οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να κάνουν ένα rapid τεστ ώστε να μεταβούν στους χώρους εργασίας τους ή να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους, πρέπει πρωτίστως να είναι οπλισμένοι με υπομονή, καθώς ο χρόνος αναμονής για την διενέργεια των διαγνωστικών ελέγχων σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλος.

Όπως επισημαίνουν στην ΚΡΗΤΗ ΤV φαρμακοποιοί σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο το ποσοστό των μη εμβολιασμένων στην χώρα παραμένει σε υψηλά ποσοστά, με συνέπεια τα φαρμακεία - ειδικά αυτή την περίοδο - να δέχονται τεράστια πίεση, ενώ  όπως φαίνεται όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Υπενθυμίζεται πως το κόστος που βαρύνει τους ανεμβολιαστούς πολίτες για την διενέργεια ενός rapid τεστ φτάνει να αγγίζει τα 10 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News