Ρέθυμνο: 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πόλη θα πραγματοποιηθεί και η τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» ως μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συμμετέχει, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, φιλοξενώντας στην πόλη του Ρεθύμνου την «Φλόγα της Αγάπης». Συνεχίζοντας την παράδοσή αυτή διοργανώνουν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις και προσκαλούν το κοινό με ανακοίνωσή τους στην άφιξη της «Φλόγας» στην πόλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί από το 2002 μέρος της ενημερωτικής προσπάθειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Την Φλόγα της Αγάπης μαζί με του συμπολίτες μας και το ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» και μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα υποδεχτεί στο Ρέθυμνο μαζί με τα μέλη-αδέρφια του Ιταλικού Συλλόγου «Fraters Fabbrica Blood Donors Group Τοσκάνη». Τον βωμό θα ναάψει με την φλόγα της Αγάπης η προσκεκλημένη από την Ιταλία, Ελληνίδα Επίτιμη Πρόξενος του Λιβόρνο, κ. Έλενα Κωνστάντος, ευελπιστώντας η Φλόγα να ανάψει και στις καρδιές των συμπολιτών μας και να διαδώσει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο, με το ταξίδι να συνεχίζεται στην Κρήτη, στην Ελλάδα, την Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί στο Ρέθυμνο το πρωτόκολλο Συνεργασίας και η πράξη αδερφοποίησης ανάμεσα στον ΣΕΑ Τοσκάνη Ιταλίας «Frates Blood Donors Group”, που βασίζεται στην φιλία την αγάπη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Το Σύμφωνο Συνεργασίας σφραγίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στην όμορφη και φιλόξενη Fabbrica της Ιταλίας.

Προσκαλούμε όλους τους φορείς του τόπου μας, τους συλλόγους, τα σχολεία, τα σωματεία και τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση Αγάπης που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να δώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στο τηλ. 6972 443 983 Νικόλαος Κουλεντάκης ή με αποστολή στο μέιλ του συλλόγου: [email protected]

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

6:00μμ. Ενετικό Λιμάνι: Σημείο συνάντησης

6:30μμ. Αφή της Φλόγας Αγάπης – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας

ΠΟΡΕΙΑ: οδός Αρκαδίου – οδός Πετυχάκη – οδός Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

7:30μμ. Άφιξη Φλόγας στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη  κάτω από ‘ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρεθύμνης

Τελετή Αφής – Άναμμα βωμού της Φλόγας Αγάπης από την Επίτιμη Ελληνίδα Πρόξενο του Λιβόρνο, κ Έλενα Κωνστάντος

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη

Συμμετέχει ο Λαογραφικός όμιλος «ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ»

Συνίσταται η χρήση μάσκας από το κοινό».

Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνης

Πανελλήνια Ομοσπονδία  Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News