Στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έστειλε μήνυμα για τον εμβολιασμό - Υποδοχή με μαντινάδες

Κρήτη
Στο Σπήλι Ρεθύμνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έστειλε μήνυμα για τον εμβολιασμό - Υποδοχή με μαντινάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεπεράστε τις φοβίες και εμβολιαστείτε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από την εμβολιαστική μονάδα Σηλίου που επισκέφθηκε

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού και πραγματοποιεί επισκέψεις σε εμβολιαστικά κέντρα και νοσοκομεία.

O πρωθυπουργός που συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους ξεκίνησε τις επαφές του στο νσηί με επίσκεψη τις 9:30 το πρωί στην κινητή εμβολιαστική μονάδα του Σπηλίου του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. «Αφήστε τις φοβίες και εμβολιαστείτε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης: «Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε. Προστατεύετε πάνω από όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε παράλληλα στην εθνική προσπάθεια, την οποία κάνουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γιατρούς στην κινητή μονάδα και όπως μου έλεγαν, οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες αλλά και για τις νεότερες, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν έχει παρενέργειες. Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε»

Νωρίτερα θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό επεφύλαξαν τοπικοί φορείς και ο μητροπολίτης Λάμπης και Συβρίτου κκ.Ειρηναίος με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι «θέλουμε» την Εκκλησία στο πλευρό μας».  Στη συνέχεια κάτοικοι υποδέχτηκαν με μαντινάδες τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον ίδιο να ζητά να του πουν μαντινάδα για το…εμβόλιο.

Κάλεσε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν για τον εμβολιασμό

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ.Ταταράκης εξήρε την απόφαση για τις κινητές εμβολιαστικές μονάδες λέγοντας υπάρχει μεγάλη αναταπόκριση στην περιοχή. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Κρήτης -με τους νοσηλευόμενους όπως τονίστηκε να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστοι- και κάλεσε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να πείσουν συμπολίτες τους να εμβολιαστούν.

Παράλληλα φάνηκε να εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού στο δημαρχείο ήταν εμβολιασμένο και αποτελείται από πολλές γυναίκες με τον κ.Μητσοτάκη με διάθεση χιούμορ να ζητάει να ονομαστεί covid δημαρχείο.Ακολούθησε μικρή συνάντηση στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου.

Κυρίαρχο σύνθημα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον ορεινό Δήμο του Αγίου Βασιλείου είναι «προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές». Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα κατά την επίσκεψη - «αστραπή» στο Σπήλι, ο κ. Μητσοτάκης έκανε το δικό του «δώρο» στην περιοχή, δίδοντας 1 εκ. 800 χιλιάδες ευρώ για την ολοκλήρωση του διαδημοτικού δρόμου που θα συνδέει το Φραγκοκάστελο με την Αγία Γαλήνη. 

Στις 12 το μεσημέρι επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ για σύσκεψη με τη διοικήτρια και τους υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ., τις διοικήσεις ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, τους διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών και τους συντονιστές διευθυντές COVID-19 ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News