Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τέλος στα «τυφλά» σημεία με κάμερες

Προσπάθεια να «νοικοκυρευτεί» το κυκλοφοριακό χάος στο ιστορικό κέντρο

Αυτή τη φορά «ήρθε» για να μείνει με την ελπίδα ότι θα «νοικοκυρευτεί» επιτέλους το κυκλοφοριακό στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Ο λόγος για το μέτρο του δακτυλίου, η ισχύς του οποίου ξεκινά κάθε χρόνο την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου.  

Η δημοτική αρχή συνέλεξε και αξιολόγησε όλα τα δεδομένα που προέκυψαν πέρυσι από την εφαρμογή του μέτρου, όπου καταγράφηκαν 2.500 παραβάσεις στην παλιά πόλη. Αυτό και μόνο δείχνει την επιτακτική ανάγκη η ισχύς του δακτυλίου να είναι 12 μήνες τον χρόνο, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιδήμαρχος, Θωμάς Κρεβετζάκης.  

Βάσει των στοιχείων του δήμου αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά τον δακτύλιο είναι οι οδηγοί των μοτοσυκλετών που κάνουν διαφόρων ειδών ταχυμεταφορές, αλλά και μερίδα επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου, που κόντρα στις απαγορεύσεις χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς. Ο δήμος μάλιστα για να βάλει τέλος σε διάφορα «τυφλά» σημεία της παλιάς πόλης προχώρησε στην εγκατάσταση τεσσάρων επιπλέον καμερών.  

Ο δήμος επίσης είναι έτοιμος να δώσει κίνητρα στους πολίτες για να υποστηρίξουν την ηλεκτροκίνηση στην παλιά πόλη, αλλά και να διευθετήσει ακόμα και τους χώρους που προορίζονται για την τροφοδοσία των καταστημάτων. 

Σε ότι αφορά τέλος στις κάρτες εισόδου στον δακτύλιο, ισχύουν ως έχουν και φέτος, ενώ ο περυσινός έλεγχος που έγινε, έφερε στο φως σωρεία παραβάσεων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια