Γ. Κεφαλογιάννης: Υπάρχει περιθώριο αλλαγών στη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ – Τι απάντησε στους κάτοικους

Κρήτη
Γ. Κεφαλογιάννης: Υπάρχει περιθώριο αλλαγών στη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ – Τι απάντησε στους κάτοικους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επόμενο 7μηνο θα γίνει η δημόσια διαβούλευση για το έργο

Το περιθώριο να υπάρξουν αλλαγές στη νέα χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που θα προκύψουν μέσα από την διαβούλευση και θα βασίζονται σε συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα από το Ρέθυμνο, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.  

Ο κ. Κεφαλογιάννης -που συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη που συγκάλεσε η τοπική επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου- αναφέρθηκε και στο θέμα των αντιρρήσεων που διατυπώνουν ιδιοκτήτες γης ανατολικά και δυτικά του δήμου Ρεθύμνου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως καταγράφει την ανησυχία τους, παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι κάποιες από αυτές τις διαμαρτυρίες ίσως και να είναι προϊόν μερικής πληροφόρησης. 

Περιθώριο αλλαγών υπάρχει, εφόσον αυτές δεν είναι κοστοβόρες και χρονοβόρες, ενώ το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί θα τηρηθεί κατά γράμμα. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε από το Ρέθυμνο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τη νέα χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.  

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασε πιο αναλυτικά το πλαίσιο για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, ενώ άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των πολιτών και τις παρατηρήσεις του τεχνικού κόσμου, με σκοπό όλα αυτά να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα γίνει το επόμενο 7μηνο. 

Στην διάρκεια της σύσκεψης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε και τις ενστάσεις που διατυπώνουν δημόσια κάτοικοι των ανατολικών και δυτικών περιοχών του δήμου Ρεθύμνου, ως προς τα όρια της νέας χάραξης του ΒΟΑΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να υπάρξει επαρκής ενημέρωση ώστε οι αντιρρήσεις αυτές να αρθούν. 

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News