Ρέθυμνο

Επίσκεψη Κοντοζαμάνη στην Κρήτη - Τι είπε σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου επισκέφτηκε αργά το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας – Επόμενος σταθμός τα Χανιά

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζανάμης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον νομό του Αγίου Νικολάου. 

Εκεί ο κ. Κοντοζαμάνης είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε να ενισχυθεί το νοσοκομείο με γιατρούς, ενώ μεταξύ άλλων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν υπάρξει πρόβλημα, και χειροτερέψει η επιδημιολογική εικόνα στο Ρέθυμνο, να μπει στο «κόκκινο» ολόκληρος ο νομός και να γίνουν ανακοινώσεις νωρίτερα της Παρασκευής.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ Covid, ο υφυπουργός Υγείας, όπως φάνηκε μάλλον ήταν «αδιάβαστος», καθώς δήλωσε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει λόγος ανάπτυξης στο νοσοκομείο.

Παράλληλα δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ο σχεδιασμός μας είναι δυναμικός και προσαρμόζεται στις ανάγκες της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής», ενώ αναφερόμενος στις προσλήψεις προσωπικού είπε ότι «Ενισχύουμε το νοσοκομείο όπως και τις υπόλοιπες δομές σε προσωπικό».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του ο υφυπουργός στον Άγιο Νικόλαο που από το πρωί βρίσκεται στην Κρήτη. Μετά τις συναντήσεις που είχε στο Ηράκλειο με της Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων, επισκέφθηκε τον δήμο του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αλλά και των μεταλλαγμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν.

«Για τις μεταλλάξεις υπάρχει ανησυχία, αλλά παρακολουθούμε από κοντά τα επιστημονικά δεδομένα για να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Προσλήψεις στο Λασίθι

Το νοσοκομέιο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, την πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Θεοκλή Ζαούτη, δήλωσε ότι η επίσκεψη επικεντρώνεται στην ανάγκη καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί και στην εξέλιξη της προετοιμασίας του ΕΣΥ ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι μέγιστη προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός, προκειμένου να έχει εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ένα κρίσιμο ποσοστό για να ξεκινήσει η οικονομική δραστηριότητα. Όπως τόνισε, στα νοσοκομεία του Λασιθίου έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Επανέλαβε τη δέσμευση πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού και την κάλυψη θέσεων που έχει ανάγκη το ΕΣΥ, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση συμπολιτών στις μονάδες υγείας.

«Σημασία έχει να προετοιμαστούμε. Μπορεί η εικόνα να είναι γενικά καλή, αλλά δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και με τις μεταλλάξεις. Ενισχύουμε όλες τις μονάδες στο νησί, ενώ στο Λασίθι υπάρχει εισήγηση και για ίδρυση περιφερειακού ιατρείου στο Παλαίκαστρο, που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους. Επιπλέον δίνουμε σημασία στην έναρξη κατασκευής κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο στη Νεάπολη» κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΕ Κρήτης:

Ενώ η επίσκεψη ήταν να διαρκέσει 45 λεπτά, όμως τελικά ο υπουργός παρέμεινε για πάνω από δύο ώρες, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με την διοίκηση και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του Λασιθίου, τα στελέχη του νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων. Φάνηκε να γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις προτεραιότητες και αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Η επίσκεψη περιλάμβανε και αρκετές ειδήσεις για το Λασίθι.

  • Ανακοινώθηκε η υπογραφή πρόσληψης 23 νέων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όλων όσων είχαν προταθεί από την διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου).
  • Προχωρά η υλοποίηση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη, θα γίνουν οι όποιες παρατηρήσεις και θα κατατεθεί ο φάκελος.
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων του Λασιθίου είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο που περιμένουμε να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ιδρύεται Περιφερειακό Ιατρείο στο Παλαίκαστρο Σητείας.
  • Δίνεται μια θέση Ιατρού στην ΜΕΘ Αγίου Νικολάου από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ θα ενισχυθεί περαιτέρω από την προκήρυξη πρόσληψης ιατρών που υπογράφηκε.

Προχωρά το "Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου"

Για την πορεία του έργου "Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λασιθίου" στη Νεάπολη, ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Έδρας Λασιθίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 Ο υπουργός εξέφρασε τον ενδιαφέρον του και επεσήμανε τη σημασία του έργου για την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα.

Η ανάδοχος εταιρεία μελετητών, απέστειλε πρόσφατα την αρχιτεκτονική μελέτη και την τεχνική περιγραφή προς έλεγχο και τυχόν διορθώσεις, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάθεση του φακέλου έγκρισης παρέκκλισης όρων δόμησης στην πολεοδομία Αγίου Νικολάου.

Ένα σημαντικό για την περιοχή έργο προχωρά, και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους. Το Σωματείο Φίλων του Παιδιού Κρήτης για την δωρεά του που άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση του οράματος, την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης, για τη συνεργασία και την βοήθεια. Ιδιαίτερη μνεία στον βουλευτή και  υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, που διαχρονικά και συστηματικά εργάζεται για την προώθηση και υλοποίηση του έργου.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη της κατασκευής του έργου και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια