Οργή των εκπαιδευτικών για το «μαχαίρι» στις δαπάνες της εκπαίδευσης

Ρέθυμνο
Οργή των εκπαιδευτικών για το «μαχαίρι» στις δαπάνες της εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Μέλη της ΕΛΜΕΡ -που σήμερα έκλεισαν τις οθόνες των υπολογιστών τους και προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- κάνουν λόγο για δραματικές μειώσεις δαπανών στην παιδεία και την υγεία. 

Υποχρέωση του κράτους, λένε χαρακτηριστικά, είναι να ενισχύσει την εκπαίδευση και τις δομές δημόσιας υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι για μία ακόμη χρονιά οι δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση βρίσκονται σε νέο ιστορικό χαμηλό με νέα μείωση -1,17% σε σχέση με πέρυσι. 

Αιχμή του δόρατος για τους εκπαιδευτικούς είναι αυτή την περίοδο το σύστημα τηλεκπαίδευσης, το οποίο σύμφωνα με την Δέσποινα Νικολάου, δεν λειτουργεί έτσι όπως παρουσιάζεται από το υπουργείο. 

Μεταξύ των αιτημάτων της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είναι η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων με μικρά τμήματα, η πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών, καθώς και η διενέργεια δωρεάν τεστ για όλους μέσω συνταγογράφησης. Παράλληλα απαιτούν να μην γίνει καμία αξιολόγηση των μαθητών με κλειστά σχολεία και σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης.        

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News