Ρέθυμνο

Lockdown: «Ερήμωσαν» οι εμπορικοί δρόμοι του Ρεθύμνου - Φόβοι για απανωτά λουκέτα το ’21

«Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει εργοδότες και εργαζόμενους»

Βλέπουν απανωτά λουκέτα να έρχονται το 2021 – Σφοδρή αντίδραση Πολιουδάκη για το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων

Τεράστιες είναι απώλειες για την οικονομία του Ρεθύμνου που θα αφήσω πίσω του το δεύτερο lockdown, καθώς στο σύνολο τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού έχουν υποστεί καθίζηση κυρίως το εξάμηνο που τα εμπορικά καταστήματα ήταν «νεκρά».  

Παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκαν στα λουκέτα που θα φέρει το 2021, αλλά και στη νέα στρατιά ανέργων και κάλεσαν την κυβέρνηση να βάλει πλάτη στηρίζοντας εργοδότες και εργαζόμενους.  

ΣΠΙΚΑΖ: 

Θλίψη και απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, αλλά και σε δεκάδες Ρεθυμνιώτες προκαλεί η εικόνα των ερμητικά κλειστών καταστημάτων στους δύο μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οδός Αρκαδίου και οδός Εθνικής Αντιστάσεως που δεκαετίες τώρα «χτυπά» η καρδιά της αγοράς, πλέον έχουν μετατραπεί σε περιοχές φαντάσματα. «Το δεύτερο lockdown γονάτισε για τα καλά την αγορά», λέει ο εμπορικός σύλλογος.  

Και ενώ οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπρορίου αναμένονται στην Παρασκευή, εμπορικός σύλλογος και εμπορικό επιμελητήριο στο Ρέθυμνο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Θα υπάρξουν πολλά λουκέτα το 2021 και νέες στρατιές ανέργων», διαμηνύουν μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV ο Γιώργος Πολιουδάκης και ο Βαγγέλης Μανιουδάκης, αντίστοιχα.  

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Πολιουδάκης, η οικονομική κρίση και τα απανωτά μνημόνια «λάβωσαν» ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τώρα κινδυνεύουν με αφανισμό εξαιτίας της υγειονομικής βόμβας που πλανάται και πάνω από την χώρα μας. Ο ίδιος καλεί την κυβέρνηση να βάλει πλάτη στηρίζοντας οικονομικά εργοδότες και εργαζόμενους. 

Σφοδρότατα ενοχλημένος όμως εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στο Ρέθυμνο και εξαιτίας του ανοίγματος των εποχικών καταστημάτων, καθώς τονίζει πως πολλοί συνάδελφοι του έμειναν απ΄έξω επειδή οι επιχειρήσεις τους δεν ήταν στους προβλεπόμενους ΚΑΔ.  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια