Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Θετικές στον κορωνοϊό δυο εργαζόμενες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων

Με αφορμή την εκδήλωση δύο κρουσμάτων ασθένειας από κορωνοϊό σε εργαζόμενες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Αννα Ελευθεριάδου –Γκίκα ενημερώνουν τους συμπολίτες για τις διαστάσεις του γεγονότος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ανησυχία.

Ειδικότερα, πρόκειται για δυο από τις εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων, οι οποίες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοιό στην αρχή της εβδομάδας.

Η ομάδα τους τέθηκε αμέσως σε καραντίνα και ιχνηλατήθηκε το περιβάλλον τους.

Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Όλες οι αποφάσεις που άμεσα έλαβε, οι ενέργειες που υιοθέτησε και τα πρωτόκολλα που τήρησε η Κοινωνική Υπηρεσία και ο Δήμος Ρεθύμνης, υπαγορεύτηκαν από ρητές οδηγίες και εντολές του ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων, η Υπηρεσία οργάνωσε μια νέα ομάδα υποστήριξης, στελεχωμένη από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και οικογενειακή βοηθό, έτοιμες να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και τις έκτακτες ή προγραμματισμένες ανάγκες των συμπολιτών.

Άλλωστε η Κοινωνική Υπηρεσία είναι σε διαρκή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, σε καθημερινή βάση, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα έχουν το τηλ : 2831055243 είναι στη διάθεση τους από τις 8:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια