Ρέθυμνο

Τρεις ξενοδόχοι από την Κρήτη στην «μάχη» για τη νέα διοίκηση της Π.Ο.Ξ.

Στις 15 Οκτωβρίου η εκλογική διαδικασία

Αριθμός «ρεκόρ» υποψηφίων για το νέο Δ.Σ. της Ξενοδοχειακής Ομοσπονδίας

Τρεις είναι οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης που ετοιμάζονται να «ριχτούν» στην «μάχη» για μία θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), που θα προκύψει από τις εκλογικές διαδικασίες της 15ης Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για τον απερχόμενο Α’ αντιπρόεδρο της ΠΟΞ και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανόλη Γιαννούλη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανόλη Τσακαλάκη, που συμμετέχει ως μέλος στο απερχόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

Ωστόσο, για πρώτη φορά στις εκλογές του ανώτατου ξενοδοχειακού συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας, συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ενώ για τους κ.κ. Γιαννούλη και Τσακαλάκη είναι η τρίτη συνεχή φορά που μετέχουν.

Αριθμός - ρεκόρ: 18 οι υποψήφιοι για τη νέα διοίκηση

Φέτος, όπως έγινε γνωστό, 18 είναι συνολικά οι υποψήφιοι για τη νέα διοίκηση της Π.Ο.Ξ. και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως αριθμός – ρεκόρ, τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια. 

Τουριστικοί παράγοντες της Κρήτης εκτιμούν πως το μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται σηματοδοτεί πολλά, κυρίως σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, που ο τουριστικός κλάδος δοκιμάζεται σκληρά, λόγω πανδημίας. Και που - όπως όλα δείχνουν - θα δοκιμαστεί και στη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και κατά τη νέα σεζόν τον ερχόμενο Απρίλιο. 

Σε κάθε περίπτωση οι προσδοκίες των τουριστικών φορέων του νησιού από τη νέα σύνθεση της ΠΟΞ, είναι πολλές, όπως πολλά είναι και τα «ανοιχτά» ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα διοίκηση του οργάνου, αλλά και οι διεκδικήσεις των τουριστικών φορέων γενικότερα από την Πολιτεία. 

Ωστόσο, ο σημερινός πρόεδρος της Π.Ο.Ξ., Γρηγόρης Τάσιος, έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ - κατ’ αλφαβητική σειρά - είναι οι εξής: 

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ.: 

Βασιλικός Ευγένιος, Αθήνα

Γιαννούλης Εμμανουήλ, Χανιά

Ζαφείρης Γεώργιος, Μαγνησία

Καλλίας Άγγελος, Δράμα

Κατσαράς Ευάγγελος, Νάξος

Μαϊστράλη Αντιγόνη, Χίος

Μανδρίνος Ανδρέας, Θεσσαλονίκη

Μέριανος Κωνσταντίνος, Κέρκυρα

Πολλάλης Δημήτριος, Λακωνία

Σβύνου Κωνσταντίνα, Κως

Σουρέλης Σπυρίδων, Ιωάννινα

Τάσιος Γρηγόριος, Χαλκιδική

Τιμοθεάτος Γεράσιμος, Κεφαλονιά

Τσακαλάκης Μανώλης, Ρέθυμνο

Τσιτλακίδης Ηρακλής, Πιερία

Χαλκιαδάκης Νικόλαος, Ηράκλειο

Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Θράκη

Χατζής Ιωάννης, Ρόδος

Υποψηφιότητες για την Ελεγκτική επιτροπή 

Καραουλάνης Βασίλειος, Μαγνησία

Λασπάς Ιωάννης, Χαλκιδική

Μιτζάλης Αντώνης, Καβάλα

Προγραμματίζεται η κάθοδος Κόνσολα στο Ρέθυμνο 

Εντωμεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κάθοδος του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα στο Ρέθυμνο.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να επισκεφθεί το νησί μας και ειδικότερα το Ρέθυμνο την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο, εξαιτίας ειλημμένων υποχρεώσεων του, αυτό δεν θα γίνει. Η επίσκεψή του όμως, τοποθετείται χρονικά στην διάρκεια του Οκτωβρίου. 

Στο επίκεντρο του κ. Κόνσολα θα βρεθεί η Σχολή Ξεναγών Κρήτης, όπου οι διαδικασίες για την λειτουργία της «τρέχουν» και μάλιστα εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου. Άλλωστε, μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την λειτουργία της είναι μεγάλο, όπως πολλές είναι και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί. 

Σημειώνεται ότι η έδρα της Σχολής Ξεναγών Κρήτης θα είναι στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα θα στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρεί η δημοτική αρχή στα δυτικά της πόλης. 

Πρόκειται για τις πρώην εγκαταστάσεις του δημαρχείου Νικηφόρου Φωκά και μάλιστα στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, αναμένεται να δοθεί και τυπικά το «πράσινο φως».

Άλλωστε, κατά την επίσκεψη του Μάνου Κόνσολα στο Ρέθυμνο αναμένεται να επισκεφθεί τις εν λόγω εγκαταστάσεις, απ’ όπου θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις για την λειτουργία και το μέλλον της Σχολής.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια