Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Ρέθυμνο
Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο με τραύμα στο χέρι και αναπνευστικά προβλήματα ο 60χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού

Λαχτάρισαν για τα καλά νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στην Καλλιθέα Ρεθύμνου, όταν πυκνοί καπνοί που έβγαιναν από ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας κάλυψαν την περιοχή τους. 

Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Ξυλούρη κοντά στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής της Δευτέρας, σήμανε συναγερμό στις Πυροσβεστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες την ώρα της πυρκαγιάς μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο 60χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, μαζί με τον 30χρονο γιό του.

Ο πατέρας μάλιστα που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, μόλις συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε μόνος του να σβήσει τις φλόγες, επιχείρησε να σπάσει με το χέρι του ένα τζάμι για να βρει διέξοδο ο καπνός. Όμως, τραυματίστηκε στο χέρι και λίγα λεπτά αργότερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, εξαιτίας του τραυματισμού του, αλλά λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε. 

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρουν να περιορίσουν την φωτιά στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού που εκδηλώθηκε, ενώ βασικό μέλημα τους ήταν οι φλόγες να μην επεκταθούν και στα γύρω διαμερίσματα. 

Η φωτιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου να σβήσει, κατέστρεψε το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού από το οποίο ξεκίνησε, ενώ το υπόλοιπο σπίτι έχει υποστεί μικρής έκτασης ζημιές.

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 4 οχήματα και 9 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα που ενδεχομένως έγινε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Χαρακτηριστικές πάντως, είναι οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Μολδοβανίδης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News