Ρέθυμνο

Ειδικό Γραφείο Εξυπηρέτησης για Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά θέματα

Συμβουλές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση

Το Ειδικό Γραφείο Εξυπηρέτησης για Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά θέματα λειτουργούν το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, το οποίο έχει παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, του Ρεθύμνου, ότι το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου λειτουργούν το Ειδικό Γραφείο Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Θεμάτων που στελεχώνεται από έμπειρους συνδικαλιστές (με ένα συνδικαλιστή νομικό), οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας, το οποίο αναλαμβάνει:

  1. Την καταμέτρηση των ενσήμων και γενικά τον συνολικό χρόνο ασφάλισης όταν υπάρχει ασφάλιση σε διαφορετικά Ασφαλιστικά Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση) .
  2. Τον έλεγχο για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα του καθενός για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  3. Την βοήθεια και καθοδήγηση για τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών που χρειάζονται για τη συνταξιοδότηση.
  4. Την Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης, για όλες τις περιπτώσεις (γήρατος, αναπηρίας και χηρείας) .
  5. Την βοήθεια και ενημέρωση των συνταξιούχων για θέματα των κύριων και επικουρικών συντάξεων κλπ.

Όλα τα παραπάνω εννοείται ότι παρέχονται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι ενημερώνονται εγγράφως, έγκαιρα, αξιόπιστα και τεκμηριωμένα για τα θέματα που τους αφορούν :

Στο τέλος, εάν υπάρχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οι υπεύθυνοι του Γραφείου υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για την κύρια και επικουρική σύνταξη και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν όλα τα δικαιολογητικά, μαζί με αντίγραφα των αιτήσεων, στον ΕΦΚΑ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την ίδια θέληση και όρεξη, να εξυπηρετούμε μέσα από το Ειδικό Γραφείο όλους όσους ζητούν βοήθεια για οποιαδήποτε υπόθεσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου: 2831022332 και 2831053332».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια