Νέα στέγη για τον σύλλογο παιδιών με αυτισμό

Ρέθυμνο
Νέα στέγη για τον σύλλογο παιδιών με αυτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους Αρμένους η νέα στέγη - Στόχος να βγουν μπροστά τα άτομα με αναπηρίες

Το κτίριο που είχε παραχωρήσει στον δήμο Ρεθύμνου το 1998 ο ρεθυμνιώτης γιατρός, Εμμανουήλ Χριστουλάκης, θα στεγάσει τελικά την αγάπη και τα όνειρα του τοπικού συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό, καθώς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το εν λόγω κτίριο παραχωρείται στον σύλλογο προκειμένου να λύσει οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» η πρόεδρος του συλλόγου, μόλις το κτίριο πάρει την τελική του μορφή, θα στεγάσει μεταξύ άλλων και το κέντρο διημέρευσης που απευθύνεται σε όλα ανεξαρτήτως τα άτομα με αναπηρία στο νομό.

Μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος με περίπου 130 μέλη, ωστόσο στερείται στέγης. Ο λόγος για τον σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, που εν μέσω κορωνοιού φαίνεται πως άνοιξε για αυτόν μια μεγάλη αγκαλιά για να στεγάσει την αγάπη και τα όνειρα του.

Αυτό έγινε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει στον σύλλογο, ένα κτίριο στους Αρμένους, το οποίο μελλοντικά θα στεγάσει το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης του συλλόγου.

Η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης είναι ένα άνοιγμα και μια καινούργια αρχή για τον σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό, όπως εξηγεί στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV» η πρόεδρός του, Ειρήνη Κλάδου, καθώς πέρα από το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ, θα στεγάσει και το κέντρο διημέρευσης που απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες στο νομό.

Εξάλλου, μία από τις βασικότερες επιδιώξεις του συλλόγου είναι τα άτομα με αναπηρία να πάψουν πια να είναι στο περιθώριο, αλλά να βγουν μπροστά στην κοινωνία, ως ισότιμα μέλη.

Αξίζει να τονιστεί ότι το κτίριο στους Αρμένους είχε προσφερθεί ως δωρεά στο δήμο Ρεθύμνου το 1998 από τον γιατρό Εμμανουήλ Χριστουλάκη με επιθυμία του να λειτουργήσει εκεί πολυδύναμο ιατρείο. Τελικά όμως το κτίριο αυτό θα στεγάσει τα παιδιά της «καρδιάς» μας, όπως όλοι στο Ρέθυμνο αποκαλούν τα παιδιά με αναπηρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News