Συνεχίζεται ο εφιάλτης της λειψυδρίας για τους κατοίκους του Πανοράματος

Ρέθυμνο
Συνεχίζεται ο εφιάλτης της λειψυδρίας για τους κατοίκους του Πανοράματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν χωρίς νερό για τέταρτη συνεχή ημέρα

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχει το μαρτύριο που ζουν από την ημέρα του Πάσχα, οι κάτοικοι του οικισμού Πανοράματος που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου.

Για τέσσερεις ολόκληρες ημέρες οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στερέψει, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος που ανέκυψε στα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Γιώργος Παπαδάκης, το πρόβλημα έγκειται στα πεπαλαιωμένα δίκτυα με τα οποία τροφοδοτείται ο οικισμός από μια δεξαμενή που βρίσκεται στην περιοχή του Ατσιποπούλου.

Έτσι μετά από τις εκτεταμένες εργασίες που έκαναν χθες τα τεχνικά συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης, σήμερα, τα πιο «χαμηλά» σπίτια του οικισμού έχουν νερό, ωστόσο, αυτά που βρίσκονται στα πιο «ψηλά» σημεία, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Πάντως, εκτίμησή του είναι ότι μέχρι τις βραδινές ώρες το νερό θα έχει «φτάσει» και στις βρύσες των σπιτιών που βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο του οικισμού.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι πέρα από τις εργασίες που γίνονται τα τελευταία 24ωρα για την επίλυση του προβλήματος, η ΔΕΥΑΡ προγραμματίζει να ξεκινήσει -νωρίτερα από το προγραμματισμένο- τις εργασίες για την τροφοδοσία της περιοχής με νερό από το Ρέθυμνο.

«Δηλαδή, θα κατασκευάσουμε νέα δίκτυα ύδρευσης, στο πλαίσιο των εργασιών που προγραμματίζουμε να κάνουμε για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ

Εν τω μεταξύ, σήμερα μόνο η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα που ανέκυψε από το Μεγάλο Σάββατο.

«Σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης στη περιοχή του Πανοράματος, η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου οφείλει να ενημερώσει τα παρακάτω: Κατόπιν σοβαρής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό το Μεγάλο Σάββατο το οποίο η Υπηρεσία μας αποκατέστησε επιτόπου, ξεκίνησαν οι προσπάθειες πλήρωσης του δικτύου. Η παλαιότητα και η ακτινωτή διάταξη του δικτύου της περιοχής καθώς και η έλλειψη εξαεριστικών διεξόδων του συστήματος δεν επιτρέπει δυστυχώς την γρήγορη πλήρωση του. Παρόλα αυτά και μετά από συνεχείς προσπάθειες των συνεργείων, τόσο κατά τη Κυριακή του Πάσχα όσο και της επόμενης ημέρας, δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί η υδροδότηση στην περιοχή. Την Τρίτη του Πάσχα, κατόπιν ειδικής άδειας, πραγματοποιήσαμε τομή επί της Εθνικής Οδού δίνοντας παροχή στο δίκτυο από διαφορετικό σημείο. Μετά τη παρέμβαση αυτή, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στα χαμηλότερα σημεία της περιοχής, όμως ακόμα και σήμερα παραμένει στα ψηλότερα σημεία. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται και είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την μεγάλη αναστάτωση τους, ζητώντας όσο γίνεται τη κατανόησή τους. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και σήμερα Τετάρτη με κάθε ωφέλιμο μέσο προκειμένου να αποκαταστήσουμε την σημαντική αυτή βλάβη και να υδροδοτήσουμε στο σύνολο της τη περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News