Οι γυναίκες των Ανωγείων φτιάχνουν μάσκες

Ρέθυμνο
Οι γυναίκες των Ανωγείων φτιάχνουν μάσκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μένουμε σπίτι αλλά κανείς μόνος του !

Γράφει η Ειρήνη Σουλτάτου

Γιατί αυτή η δύσκολη κατάσταση για όλη την ανθρωπότητα ,αναδεικνύει τώρα περισσότερο από ποτέ πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και να βοηθά ο καθένας από το δικό του μετερίζι όπως μπορεί.

Οι ηλικιωμένες του ΚΑΠΗ  Ανωγείων μπορεί να μην έρχονται  πλέον στην υπηρεσία ακολουθώντας τα μέτρα που όλοι μας πρέπει να τηρούμε,  όμως αυτό δε σημαίνει πως σταμάτησε και η καθημερινή  επικοινωνία  του προσωπικού μαζί τους  αφού οι ανάγκες τώρα είναι μεγαλύτερες.

Έτσι στη πρόταση της Κοινωνικής  υπηρεσίας για στήριξη  των  γιατρών και των  επαγγελματιών  υγείας που  δίνουν τη μάχη τους σ αυτή τη  πανδημία που βιώνουμε όλοι , με μάσκες που θα κατασκεύαζαν οι ίδιες,   η ανταπόκριση ήταν άμεση και θερμή .

Εξάλλου ξέρουν από αλληλεγγύη και δυσκολίες  οι Ανωγειανές γυναίκες ιδιαίτερα αυτής της γενιάς.

Και είναι πάντα πρόθυμες να συμμετέχουν και να βοηθήσουν.

Έτσι δε το σκέφτηκαν καθόλου .

Με ενθουσιασμό ,η καθεμιά στο σπίτι της , αξιοποίησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν  , έβγαλαν τα βαμβακερά τους σεντόνια,  έκοψαν τρόπωσαν έβαλαν μπροστά τις ραπτομηχανές τους, κλωστές βελόνες  έραψαν έπλυναν σιδέρωσαν.

Άξιες και νοικοκεράδες όπως είναι -αυτά τα χέρια έχουν κάνει κομψοτεχνήματα πολλώ  λογιώ - το αποτέλεσμα ήταν καταπληχτικό!

100 μάσκες είναι έτοιμες να παραδοθούν στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου για τις όποιες ανάγκες που είναι πολλές  όπως ανέφερε στο κάλεσμά του .

 Η  κοινωνική υπηρεσία ευχαριστεί θερμά τις Ειρήνη Πλουσή (πλουσορηνιώ ) Ευαγγελία Σπιθούρη (Μπουρατζάκενα ) Ζαφειρούλα Χαιρέτη απο το ΚΗΦΗ Ανωγείων που συνεργάστηκε στην όλη δράση καιτη γηραιότερη 85 ντάχρονη Ευαγγελια Σαλούστρου (Νεοκλήνα ) που ξεκίνησαν τη δράση .

Ξέρουμε όλοι μας  ότι   υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις σε σχέση με τον κορονοιό

Επειδή δε ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα .

η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλες τις άξιες Ανωγειανές να συνεχίσουμε ..όλες μπορούν να βοηθήσουν

Σ οποιαδήποτε  εποχή, πόσο μάλλον τώρα, ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση !

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News