Άκαρπη η συνάντηση των δικαστικών υπαλλήλων με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ρέθυμνο
Άκαρπη η συνάντηση των δικαστικών υπαλλήλων με τον υπουργό Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στο Ρέθυμνο

Αγεφύρωτο παραμένει, όπως όλα δείχνουν, το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δικαστικών υπαλλήλων και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, με φόντο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα οποία επικεντρώνονται στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και στην καθυστέρηση που παρατηρείται στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης.

Την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων της χώρας συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, όμως η συνάντησή τους απέβη τελικά άκαρπη.

Όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται -σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν- ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, παρά το γεγονός, όπως αναφέρουν, ότι αναγνώρισε την ύπαρξή τους.

Έτσι, στο απόηχο αυτής της συνάντησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι και του Ρεθύμνου αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προαναγγέλλοντας και για την ερχόμενη εβδομάδα νέες δίωρες στάσεις εργασίας από τις 9 έως και τις 11 το πρωί.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Ρεθύμνου, επισημαίνονται τα παρακάτω: «Κατόπιν της συναντήσεως των μελών της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, την Πέμπτη 5-3-2020 και την ανακοίνωση σε αυτόν των προβλημάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας (προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου του νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων που ενέκρινε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, διορισμοί δικαστικών υπαλλήλων, θεσμοθέτηση της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης, προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά  δικαστήρια, εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών -κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες-επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην ταμείου αρωγής, το επίδομα ειδικών συνθηκών), πρέπει να επισημανθεί ότι:

O Υπουργός δε δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς οι δικαστικοί υπάλληλοι, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την ύπαρξη αυτών.

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε την εξαιρετικά δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι που ζουν και εργάζονται στα ακριτικά μας νησιά. Είμαστε δίπλα τους και θα πρέπει να το αποδείξουμε εμπράκτως.

Έπειτα από όλα αυτά και κατόπιν της από 6-3-2020 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης, το ΔΣ των Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών του. Έτσι, από τη Δευτέρα 9-3-2020 έως και την Παρασκευή 13-3-2020 και από τις 09.00΄ μέχρι τις 11.00΄ συνεχίζουμε τον αγώνα μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, προχωρώντας σε δίωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Αναμένουμε, λοιπόν, την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Τέλος, ζητάμε τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ των δικαστικών λειτουργών, των δικηγόρων αλλά και των πολιτών σε αυτό τον αγώνα, καθώς πιστεύουμε ότι το κέρδος αφορά όλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News