Ρέθυμνο

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα με φοιτητή στο Ρέθυμνο - Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου

Τη Δευτέρα λειτουργεί ξανά το Πανεπιστήμιο

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τον 20χρονο - Ήταν στο ίδιο ταξιδιωτικό γκρουπ με το 9ο και 10ο κρούσμα στην Ελλάδα

Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός είναι φοιτητής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης και δεν έμενε στις φοιτητικές εστίες. Ο φοιτητής ήταν στο ίδιο ταξιδιωτικό γκρουπ στην Αίγυπτο και το Ισραήλ με τον 66χρονο (που αποτελεί το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού), καθώς και τη σύζυγό του (η οποία, επίσης, είχε πάρει μέρος στο ταξίδι και η οποία, σήμερα το πρωί, διεγνώσθη θετική για κορωνοϊό).

Ο νεαρός φοιτητής εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα και για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και, έπειτα από τις οδηγίες που έλαβε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, μετέβη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το δείγμα του νεαρού έχει ήδη σταλεί στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης - στο Ηράκλειο - και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν το απόγευμα της Πέμπτης.

Ακυρώθηκαν τα μαθήματα

Ο νεαρός, ο οποίος δεν είναι Ρεθυμνιώτης, είναι φοιτητής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και για το λόγο αυτό ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφορικά - μόνο - με τις Σχολές του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης:

"Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου και Σάββατο 7 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κατά το διάστημα αυτό δεν θα γίνουν δραστηριότητες που συνεπάγονται συνάθροιση κοινού. Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα επικράτησε σχετική αναστάτωση σήμερα, αφού οι φοιτητές μετέβησαν κανονικά για τα προγραμματισμένα τους μαθήματα, ωστόσο, οι ιθύνοντες τους ενημέρωσαν πως πρέπει να αποχωρήσουν.

Όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι, στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια