«Πάγωσε» το Ρέθυμνο από την απόφαση για την ματαίωση του καρναβαλιού

Ρέθυμνο
«Πάγωσε» το Ρέθυμνο από την απόφαση για την ματαίωση του καρναβαλιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για οικονομικό πλήγμα κάνουν λόγο δήμος και καρναβαλικές ομάδες

«Σαν κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στο Ρέθυμνο η απόφαση του υπουργού Υγείας για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα, εξαιτίας του κορωνοΐού.

Μάλιστα η ανακοίνωση της απόφασης συνέπεσε χρονικά με την ώρα έναρξης της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του δήμου και των εκπροσώπων των καρναβαλικών ομάδων που αφορούσε στον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών πριν από την κορυφαία εκδήλωση της Κυριακής, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το δημαρχείο της πόλης «κατακλείστηκε» από δεκάδες καρναβαλιστές, αλλά και επιχειρηματίες κυρίως του τουρισμού, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερωθούν επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι…

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Μαρινάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον ρεθυμνιώτη υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη όσο και με τον βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι οποίοι τον ενημέρωσαν εκ νέου ότι πρόκειται για μία υπουργική απόφαση, από την οποία δεν εξαιρείται καμία καρναβαλική πόλη της χώρας.

Ο ίδιος στις συνομιλίες που είχε στο γραφείο του με τους διοργανωτές του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, τους μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, εκφράζοντας μάλιστα την δυσαρέσκεια του για αυτό που συνέβη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο Δήμος Ρεθύμνου δεν μπορεί να «πάει κόντρα» στην υπουργική απόφαση και γενικότερα στις αποφάσεις της κυβέρνησης ειδικότερα όταν πρόκειται για θέματα δημόσιας υγείας.

Ο Γιώργος Μαρινάκης, επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με συναδέλφους του δημάρχους, στις περιοχές των οποίων είχαν προγραμματιστεί καρναβαλικές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα με τον δήμαρχο Ξάνθης, με σκοπό να συζητήσει το θέμα και κυρίως τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Μάλιστα ο δήμαρχος Ρεθύμνου πρότεινε να αποστείλει κοινή επιστολή -μαζί με άλλους δημάρχους της χώρας- προς τον υπουργό Υγείας, με την οποία θα διαμαρτύρονται ζητώντας επί της ουσίας την επανεξέταση του θέματος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ομάδων, δια στόματος του προέδρου τους, Χρήστου Αλεξάκη, κάνουν λόγο για «τεράστιο οικονομικό πλήγμα που δέχονται τόσο οι ίδιες οι καρναβαλικές ομάδες, όσο και το «επιχειρείν» της πόλης, εξαιτίας της ματαίωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων».

Οι καρναβαλικές ομάδες από την πλευρά τους, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ η ολομέλεια των ομάδων, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News