Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι: Μασκαράδες έκαναν το γύρο της πόλης για το «Carnival Run»

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι: Μασκαράδες έκαναν το γύρο της πόλης για το «Carnival Run»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, συμμετείχαν στο 2ο κατά σειρά “Carnival Run”

Τη δική του ξεχωριστή θέση στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο είχε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο αθλητισμός, καθώς με επιτυχία διεξήχθη χθες το πρωί, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το “Carnival Run”, το οποίο και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων καρναβαλιστών.Πρόκειται για μια μοναδική αθλητική δράση, η οποία διοργανώθηκε από την καρναβαλική ομάδα “Στρίγκλες”, ενώ μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθούν για την ενίσχυσητου Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, όταν το σύνθημα δόθηκε, στη γραμμή εκκίνησης στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη βρέθηκαν δεκάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, οι οποίοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, συμμετείχαν στο 2ο κατά σειρά “Carnival Run”.

Ο καρναβαλικός γύρος του ιστορικού κέντρου της πόλης εντάχθηκε στις πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ρεθύμνου και διοργανώθηκε από τη “νέα” καρναβαλική ομάδα “Στρίγγλες”, ενώ υποστηρίχτηκε και από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου.«Πρόκειται για μια διασκεδαστική διαδρομή 1,8 χιλιομέτρων, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον αθλητισμό στα γραφικά στενά της πόλης του Ρεθύμνου, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με χορευτικά δρώμενα από τις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν και φυσικά μουσική...», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη “Νέα Κρήτη” η εκπρόσωπος της καρναβαλικής ομάδας, Αθανασία Καψαλάκη.

«Ακόμα και με αυτή τη δράση, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Ρέθυμνο είναι, συν τοις άλλοις, και ένας αθλητικός προορισμός. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι πολίτες “αγκαλιάζουν” καθετί που έχει σχέση με τον αθλητισμό», σημείωσαν, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα μας ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Θωμάς Κρεβετζάκης, αλλά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Ο φιλανθρωπικός σκοπός

Φέτος, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Μάλιστα, το μέλος του συλλόγου Γαβριήλ Τσουντάνης, που βρέθηκε και εκείνος στη γραμμή εκκίνησης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια την καρναβαλική ομάδα “Στρίγγλες”, αλλά και τον Δήμο Ρεθύμνου.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικοί τηλεοπτικοί χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η ANEK Lines και η Blue Star Ferries, ενώ υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 1ης Μαρτίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την “ΚΡΗΤΗ TV”.

Ευρηματικά τα σκετς που απογείωσαν το κέφι

Αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού... Ο λόγος για τον μεγάλο χορό των ομάδων, που πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο το βράδυ, σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της πόλης. Μάλιστα, για μια ακόμη χρονιά, οι ομάδες προκάλεσαν αίσθηση με τα χαρακτηριστικά χιουμοριστικά θεατρικά σκετς που παρουσίασαν στο κοινό, το οποίο και καταχειροκρότησε την προσπάθειά τους. Ειδικότερα, χρώματα, φαντασία και ευρηματικότητα, αλλά προπάντων κέφι και ζωντάνια. Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της βραδιάς που πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος χορός των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, μικροί και μεγάλοι είχαν πάρει θέση για να παρακολουθήσουν τα θεατρικά και σατιρικά σκετς που ετοίμασαν τα μέλη των ομάδων. Στη συνέχεια το κέφι απογείωσε ο γνωστός καλλιτέχνης Μάνος Μαλαξιανάκης, που έδωσε ηχηρό “παρών” στον χορό των ομάδων.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα “ξέσπασμα” ζωής και οι άνθρωποί του είναι χιλιάδες. Έτσι, με σύνθημα «συμμετέχουμε, γιορτάζουμε, διασκεδάζουμε», οι Ρεθυμνιώτες καρναβαλιστές καλούν τον καθένα από εσάς να επισκεφτεί το Ρέθυμνο την Κυριακή 1η Μαρτίου, που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News