Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους δικαστικούς υπαλλήλους Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους δικαστικούς υπαλλήλους Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίωρες στάσεις εργασίας σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας – Αντιδρούν για την περικοπή του επιδόματος ειδικών συνθηκών

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους καθ’ όλη την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου  οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Ρέθυμνο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στην κλάδο της Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με δίωρες στάσεις εργασίας που θα ξεκινούν από τις 9 το πρωί, ενώ καλούν τους πολίτες να σταθούν για μία ακόμη φορά στο πλευρό τους στον αγώνα που δίνουν.

Μετά την κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας, αποφάσισαν να κλιμακώσουν των αγώνα τους από την Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Ο λόγος για τον σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων στο Ρέθυμνο, ο οποίος διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων και για την σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στις νέες προσλήψεις προσωπικού.

Όπως εξηγεί στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλης Καβρουλάκης, από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή οι συνάδελφοι του θα «κατεβάζουν τα ρολά» των γραφείων τους από τις 9 έως και τις 11 το πρωί, ενώ θα επανέρχονται στα καθήκοντά τους, μετά την λήξη της δίωρης αποχής τους.

Επιπλέον κάνει λόγο και για την περικοπή του επιδόματος ειδικών συνθηκών, το οποίο στερούνται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι και με οικονομικά προβλήματα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι το μόνο που ζητούν από τους πολίτες είναι την εκ νέου συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνουν, ο οποίος στοχεύει –όπως λένε- στην διεκδίκηση λύσεων στα διαχρονικά αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν τα εξής: «Μετά από σημερινή ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε την συνέχιση της συμμετοχής των Δικαστικών Υπαλλήλων της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ρεθύμνης στις δίωρες ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (09:00-11:00 π.μ.), που έχει ήδη αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ και για όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.). Έτσι, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις αυτές και από τη Δευτέρα 24-2-2020 έως και την Παρασκευή 28-2-2020, κατά τις ώρες 09:00-11:00 π.μ. Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων θα απέχουμε από όλα τα καθήκοντά μας, στα οποία θα επανερχόμαστε με τη λήξη της διακοπής και έως τη λήξη του ωραρίου μας.

Η συνέχιση των  αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Μετά την καθολική συμμετοχή που είχε η κινητοποίησή μας κατά τις προηγούμενες ημέρες, με την αλληλεγγύη και των Δικαστικών Λειτουργών σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας, συνεχίζουμε και ζητούμε την εκ νέου συμπαράσταση και στήριξή σας, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις στα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News