Μετά από 7 χρόνια ναυτικού αποκλεισμού - Θερμή υποδοχή του Olympus από τους Ρεθυμνιώτες

Ρέθυμνο
Μετά από 7 χρόνια ναυτικού αποκλεισμού - Θερμή υποδοχή του Olympus από τους Ρεθυμνιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαράς ευαγγέλια στο Ρέθυμνο, όπου ήρθη ο ναυτικός αποκλεισμός της περιοχής μετά από 7 ολόκληρα χρόνια

Το πλοίο Olympus έδεσε στο επιβατικό λιμάνι της πόλης στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης με πλήθος κόσμου να συρρέει με ενθουσιασμό για την υποδοχή του.

Το πλοίο θα συνδέει το Ρέθυμνο με τον Πειραιά, μέσω Σαντορίνης και Μήλου με τους Ρεθυμνιώτες να ελπίζουν ότι θα υπάρξει η στήριξη που χρειάζεται για να παραμείνει ζωντανή η γραμμή.

Μετά από 7 πέτρινα χρόνια ναυτικού αποκλεισμού, ξαφνικά, το απόγευμα της Πέμπτης 12/12 2019, το πλοίο Olympus κατέφθασε στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Μπορεί να μην υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, όμως πλήθος κόσμου υποδέχθηκε το πλοίο στο επιβατικό λιμάνι του Ρεθύμνου με την ελπίδα ότι ήρθε για να μείνει.

Το πλοίο μπορεί να φιλοξενεί 700 επιβάτες τους χειμερινούς μήνες και 1.000 τους καλοκαιρινούς. Στο Ρέθυμνο έδεσε για λίγη ώρα χωρίς επιβάτες και ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι προς Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς στη Σαντορίνη και την Μήλο.

Αρκετές νταλίκες μεταφέρθηκαν με το πλοίο Olympus από το Ρέθυμνο προς τα νησιά και τον Πειραιά παρότι ήταν μια μη αναμενόμενη έναρξη των δρομολογίων, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του περασμένου καλοκαιριού, οπότε και το πλοίο ξεκίνησε από τον Πειραιά, πέρασε από την Μήλο και προσέκρουσε σε ξέρα στη Σαντορίνη.

Το πλοίο επισκευάστηκε στη Σύρο και πριν λίγες μέρες κατέπλευσε στα Παλούκια Περάματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Οι Ρεθυμνιώτες ευελπιστούν να στηριχθεί αρκετά το πλοίο, ώστε να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News