Ρέθυμνο

Ελεύθερος ο 73χρονος που έδεσε στο αυτοκίνητο και έσερνε το σκύλο - Γιατί το έκανε;

Σε τι κατάσταση είναι το τετράποδο;

Δεν είχε κακοποιήσει τον σκύλο ο ηλικιωμένος άνδρας

Διαφορετική τροπή έλαβε η υπόθεση του 73χρονου που έδεσε έναν αδέσποτο σκύλο στο αυτοκίνητό του στο ύψος της Κούφης Λαππαίων Ρεθύμνου.

Η υπόθεση που έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις προβλημάτισε και τους φιλόζωους που υπερασπίστηκαν τον ηλικιωμένο άνδρα που ήδη φιλοξενεί πολλά σκυλιά και δεν μπορούσε να κρατήσει και τον... Γκούφη.

Η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον 73χρονο που δεν είχε κακοποιήσει τον σκύλο, ωστόσο η πρακτική στην οποία κατέφυγε δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή, αφού είναι επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς και τον ίδιο, όπως και τον σκύλο.

Ο αδέσποτος σκύλος απομακρύνθηκε από τον κοπάδι με πρόβατα του 73χρονου για να μην θανατωθούν ενδεχομένως από τον σκύλο, ο οποίος όντας επιθετικός δεν μπορούσε να μεταφερθεί μέσα στο αυτοκίνητο κι έτσι ο 73χρονος προχώρησε στην αμφιλεγόμενη πράξη του.

Θα πρέπει γενικότερα να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο μετακίνησης με σκυλιά, αφού πολλές φορές ακόμα και ποδηλάτες ή και δικυκλιστές πορεύνται, έχοντας δεμένα με λουριά τα σκυλιά τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Viral... ο Γκούφη

Η ιστορία, αλλά και οι φωτογραφίες του έγιναν viral… Για αρνητικό όμως λόγο, αφού ο Γκούφη απαθανατίστηκε δεμένος από ένα αυτοκίνητο να σέρνεται - στην ουσία - από αυτό, κάτω από τον καυτό ήλιο, στην Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου.

Για τον οδηγό του οχήματος, σχηματίστηκε - από την πρώτη στιγμή - δικογραφία και, μετά από έρευνες των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε πως ο δράστης ήταν ένας 73χρονος άνδρας.

Τι ισχυρίστηκε ο 73χρονος;

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας «Νοιάζομαι», στη σελίδα της στο Facebook, ο ηλικιωμένος - ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης - ισχυρίστηκε πως βρήκε το σκύλο, αδέσποτο, στο χωράφι του και τον μετέφερε, δεμένο στο αυτοκίνητο, 100 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να μη φάει πρόβατα και τον σκοτώσουν.

Ενώ, αναφορικά με το γεγονός ότι τον έδεσε στο αυτοκίνητο, ο 73χρονος - και όπως αναφέρει η ίδια ανάρτηση - ανέφερε πως δεν μπορούσε να τον βάλει μέσα στο όχημα.

Ποια η κατάσταση του Γκούφη;

Τη φροντίδα του Γκούφη ανέλαβαν, αρχικά, οι εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας «Νοιάζομαι», οι οποίοι και πήγαν το τετράποδο στον κτηνίατρο, όπου και διαπιστώθηκε πως είχε πληγή από αλυσίδα στο λαιμό, γεγονός που σημαίνει πως ζούσε δεμένος.

Πάντως, όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση «οι εξετάσεις του είναι καλές».

Ζητάει… οικογένεια

Ο Γκούφη είναι 3 ετών και, περίπου 30 κιλά.

Μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε, τώρα ζητάει ένα σπιτικό και μια οικογένεια να τον αγαπήσει.

Σχόλια