Χοροί ρομαντικοί, κόντρα σε μια εποχή που επιτάσσει γρήγορους ρυθμούς

Ρέθυμνο
Χοροί ρομαντικοί, κόντρα σε μια εποχή που επιτάσσει γρήγορους ρυθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εραστές του χορού από όλη την Κρήτη έρχονται στο Ρέθυμνο με αφορμή και τις κοινωνικές σχέσεις των εκπαιδευτικών μέσα από το στέκι καθηγητών

Δίνουν κάθε σχεδόν βδομάδα ένα ιδιότυπο ραντεβού. Δεν μιλούν, δεν παρακολουθούν κάτι, δεν πάνε για έναν καφέ. Κι όμως κάνουν κάτι που το έχουν πια ως ψυχοθεραπεία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Τους ενώνει μια κοινή γλώσσα, αυτή του χορού. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές από διάφορες εθελοντικές συλλογικότητες δίνουν το «παρών» στο Ρέθυμνο από διάφορες περιοχές του νησιού, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες, σε αυτό το ιδιαίτερο κάλεσμα, συμμετέχουν ακόμη και τουρίστες.

Μαζεύονται κάθε Παρασκευή για να χορέψουν με την καρδιά τους, μιλόνγκα, τάνγκο, βαλς... Χορούς ρομαντικούς, κόντρα σε μια εποχή που επιτάσσει γρήγορους ρυθμούς, άγχος και αποξένωση.

Εξάλλου, το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να "μιλά" ή να θέλει να μιλήσει τη γλώσσα του χορού και μπορεί να συμμετάσχει. Ακόμα και τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες συμμετέχουν στην ιδιαίτερη αυτή παρέα στο κέντρο βυζαντινών τεχνών στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Στην ομάδα συμμετέχουν και οι φοιτητές εθελοντικά και αισθανόμενοι ότι το Ρέθυμνο είναι μια όμορφη, γραφική πόλη που με τον ρομαντισμό της, εμπνέει για πολιτιστικές δραστηριότητες που σε φέρνουν κοντά στον συνάνθρωπο.

Εραστές του χορού από όλη την Κρήτη έρχονται στο Ρέθυμνο με αφορμή και τις κοινωνικές σχέσεις των εκπαιδευτικών μέσα από το στέκι καθηγητών. Κάποιοι το βλέπουν ως την ψυχοθεραπεία τους, κάποιοι άλλοι ως αναπόσπαστο κομμάτι πια της ζωής τους. Το σίγουρο είναι ότι μοιράζονται ξεγνοιασιά και ζωντάνια σαν ένα διάλειμμα από το γκρι της καθημερινότητας.

Χορεύουν με την καρδιά τους κι έτσι θέλουν να παραμείνει η ομάδα τους, γεμάτη εραστές του ονείρου, του ταξιδιού, του μαζί μέσα από τον χορό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News