Ρέθυμνο

Μοίρασαν ποδήλατα σε τυχερούς μαθητές Δημοτικών

Δύο ποδήλατα σε τυχερούς μαθητές δημοτικών σχολείων μοίρασε ο δήμος Ρεθύμνου.

Η μικρή τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης για την ανακύκλωση την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης υποδέχθηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, μίλησε μαζί τους για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τους παρέδωσε τα δύο ποδήλατα που κέρδισαν από τη συμμετοχή τους στην  περιβαλλοντική δράση για την ανακύκλωση.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Μικρασιατών η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και ο ΣΚΑΙ, στην οποία συμμετείχαν πολλοί μαθητές από δημοτικά σχολεία της πόλης. Τα παιδιά,  μέσα από τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά και βιωματικά παιχνίδια, έμαθαν για την ανακύκλωση των συσκευασιών από πλαστικό, μέταλλο και χαρτί που τοποθετούνται στους μπλε κάδους και των γυάλινων που τοποθετούνται στους κίτρινους κάδους και κώδωνες.

Επίσης, οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για την ανακύκλωση και βάσει των σωστών απαντήσεων τους,  κληρώθηκαν οι 2 τυχεροί, ο Βασιλάκης Στέφανος από το 1ο Δημοτικό σχολείο και ο Εντουάρντο Ρέιτζ από το 13ο, που κέρδισαν τα ποδήλατα, τα οποία προσέφερε η Ε.Ε.Α.Α.

Με την ευκαιρία αξίζει να επισημανθεί πως η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει τις δράσεις της για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με προτεραιότητα την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών. Με αυτό το πνεύμα, υιοθέτησε και υποστηρίζει το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης για τα ρούχα και υποδήματα που πλέον δε χρησιμοποιούμε, το οποίο είναι σε εξέλιξη και προβλέπει την απονομή  χρηματικού επάθλου -προσφορά της εταιρείας RECYCOM - σε τρία σχολεία που θα διακριθούν για τη συγκέντρωση μεγαλύτερου όγκου ανακυκλώσιμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ευκαιρίας δοθείσης η δημοτική αρχή και η διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου ευχαριστούν τους δασκάλους και τους μαθητές που στηρίζουν ενεργά τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και παραμένουν στη διάθεση των εκπαιδευτικών και εθελοντών για την από κοινού διοργάνωση ακόμη περισσότερων φιλοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.

 

Σχόλια