«Όχι» στην ελληνογερμανική συνέλευση από την Καλή Συκιά

Ρέθυμνο
«Όχι» στην ελληνογερμανική συνέλευση από την Καλή Συκιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση να εμποδίσουν την διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Χερσόνησο, έλαβαν σήμερα κατά την επέτειο του ολοκαυτώματος της Καλής Συκιάς Ρεθύμνου, κάτοικοι των μαρτυρικών χωριών της Κρήτης

Δυναμικές κινητοποιήσεις με αρχή στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης της ερχόμενης Δευτέρας, προγραμματίζουν οι κάτοικοι των μαρτυρικών χωριών της Κρήτης, κατά της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Χερσόνησο.

Στην Καλή Συκιά Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα που θα επιδοθεί στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

75 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Καλής Συκιάς, στις 6 Οκτωβρίου 1943, η μνήμη παραμένει ζωντανή με τους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού, αλλά και του Καλλικράτη και της Βιάννου που είχαν την ίδια μοίρα, όπως και των υπόλοιπων μαρτυρικών περιοχών της Κρήτης που βρέθηκαν σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης, έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και στην Χερσόνησο αν χρειαστεί.

Στο τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων, την κατάθεση στεφάνων και τις λοιπές εκδώσεις τιμής, έδωσαν το παρών θεσμικοί φορείς της περιοχής, όπως και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με προσκλητήριο νεκρών και την απαγγελία του εθνικού ύμνου. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καλής Συκιάς, ο Τσιλίβδικας παρέθεσε γεύμα, ενώ τις εκδηλώσεις πλαισίωσε ο λαογραφικός όμιλος Τζανιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News