Πώς θα προβληθεί τουριστικά ο Μυλοπόταμος και τα προϊόντα του

Ρέθυμνο
Πώς θα προβληθεί τουριστικά ο Μυλοπόταμος και τα προϊόντα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο του 33ου Συνεδρίου Μυλοποταμιτών η τουριστική προβολή του τόπου μέσα από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την παράδοση του τόπου

Την προσαρμογή της Περιφέρειας στα νέα δεδομένα για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, συνέστησε στο 33ο Συνέδριο Μυλοποταμιτών, ο Μιχάλης Χρηστάκης, πρόεδρος των γενικών γραμματέων Ελλάδας.

Στο εξής οι προϋποθέσεις είναι πιο απαιτητικές, οι φάκελοι θα πρέπει να είναι πιο εξαντλητικά στοιχειοθετημένοι, ενώ οι πόροι αφορούν ένα τμήμα ενός έργου, το οποίο καλό είναι να έχει ήδη λάβει τροχιά υλοποίησης. 

Έχουν παρέλθει οι εποχές που η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν τόσο ανοιχτή, ώστε να καλύπτει το σύνολο των αναγκών για τα όποια σχέδια.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των γενικών γραμματέων, Μιχάλης Χρηστάκης, στο 33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών, πλέον χρειάζεται μελέτη, οργάνωση, συνεργασία, ένα ανταγωνιστικό σχέδιο, το οποίο ήδη να έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, ώστε να διεκδικηθεί ένα τμήμα μόνο της χρηματοδότησής του.

Η εκάστοτε περιοχή της ενδοχώρας που θα έχει κατά νου την υλοποίηση ενός σχεδίου, θα πρέπει να προχωρά στη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής που θα διαχειρίζεται τα όποια ζητήματα και να φέρει εις πέρας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Στην περιοχή του Μυλοποτάμου αυτό για το οποίο ενδείκνυται είναι η τυποποίηση των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή μέσα από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την παράδοση του τόπου, ώστε να δημιουργείται και η αντίστοιχη υπεραξία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News