Ρέθυμνο

Αυτά είναι τα πιο καθαρά χωριά στο Μυλοπόταμο!

Όλος ο κόσμος γνωρίζει για την Μυλοποταμίτικη φιλοξενία, αλλά και οι όπου γης Μυλοποταμίτες δεν ξεχνούν τον τόπο τους.

Έτσι, και ο Γιώργος Σιγανός από το Φαράτσι Μυλοποτάμου και επιτυχημένος επιχειρηματίας στις ΗΠΑ, προσφέρει φέτος 14.000 ευρώ στα εναπομείναντα 7 από τα 22 συνολικά δημοτικά σχολεία της περιοχής που έχει στηρίξει τα τελευταία 10 περίπου χρόνια.

Όπως έχει καθιερωθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο του Μυλοποτάμου, βραβεύτηκαν τα 3 πιο καθαρά χωριά του δήμου. Πρώτες οι Σίσες με βραβείο 1.500 ευρώ, ακολούθως η Ελεύθερνα με 1.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο απέσπασε η Αξός, με 500 ευρώ από το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης.

Η αυτοδιοίκηση των δύο βαθμών με τους φορείς της περιοχής θα συνεργαστούν, ώστε τα πορίσματα του 33ου αναπτυξιακού συνεδρίου του Μυλοποτάμου να εκδοθούν σε ψήφισμα από το οποίο θα προκύπτει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική μνεία στους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία στους οποίους πρωτοστάτησαν οι Μυλοποταμίτες, αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να καμφθεί η υπερβολή στον σχολιασμό κάποιων καταστάσεων, αφού τα προτερήματα υπερνικούν τα όποια μειονεκτήματα της περιοχής.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Σχόλια