default-image

Σε «πυρετό» κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Ρέθυμνο
Σε «πυρετό» κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραντεβού με κινητοποιήσεις την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου, δίνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά η απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στον Κάτολα, στο Ρέθυμνο στις 10 το πρωί στο εργατικό κέντρο, στο Ηράκλειο στις 10.30 το πρωί στα δικαστήρια, ενώ στο νομό Λασιθίου δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη κινητοποίηση, όπως διευκρινίστηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου.

Εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του Ηρακλείου, η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού, Εύη Χατζημηνά, τόνισε ότι θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τη διαδικασία για να μην περάσει η επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, όπως έχει συμβεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και όπως δρομολογείται να γίνει στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης και καλεί τους εργαζομένους να ενισχύσουν το σωματείο.

Εκ μέρους των εργαζομένων στα Χανιά, αναφέρθηκε στο θέμα ο Φώτης Ρηγανάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικού Υπαλλήλων, εκφράζοντας την άποψη ότι οι αλλαγές αυτές στην αγορά εργασίας ωφελούν τις πολυεθνικές εταιρείες, εις βάρος των μικρότερων κρητικών επιχειρήσεων στις οποίες θα αυξηθούν τα λουκέτα, ενώ ο αγώνας των εργαζομένων θα ενταθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να προληφθούν τα χειρότερα.

Τις γυναίκες κάλεσε να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση της Κυριακής ως αργίας, η πρόεδρος του Συνδέσμου Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων του νομού Ρεθύμνου, Αρετή Σταγάκη, καθώς με την εργασία 32 Κυριακές τον χρόνο και μέχρι τις 11 το βράδυ, οι γυναίκες θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία που τούς έχει απομείνει για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, ως εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες.

Τα κοινά αιτήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων της Κρήτης έχουν ως εξής:

- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

- Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

- Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού εργαζομένων άνω και κάτω των 25 χρόνων.

- Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

- 5ήμερο-8ωρο-40ωρο, πλήρης και σταθερή δουλειά με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News