Κοσμοσυρροή στα Χανιά - Σύσσωμη η Κρήτη αποχαιρετά τον Μίκη

Χανιά
Κοσμοσυρροή στα Χανιά - Σύσσωμη η Κρήτη αποχαιρετά τον Μίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές συγκίνησης στα Χανιά

Mε δάκρυα στα μάτια, συγκίνηση και ένα λουλούδι στο χέρι απλοί πολίτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Η πομπή με τη σορό του Μίκη κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι και μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.Δεκάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τη σορό καθώς τηρούνται και τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.

«Περιμένω από νωρίς το πρωί, για να αποχαιρετήσω τον Μίκη, τον δικό μας Μίκη, που μας δίδαξε πολλά με τη στάση ζωής του και τη μουσική του που έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Γιώργος που κατάγεται, όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον Γαλατά. «Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί για τη γενιά μας φάρο έμπνευσης, διδαχθήκαμε από αυτόν, τον Ουρανό -Μίκη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος ιεράρχης μας Ειρηναίος Γαλανάκης», ανέφερε ο κ. Χάρης.

Η σορός, με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα αναχωρήσει από τον μητροπολιτικό ναό στις 12 το μεσημέρι, με πομπή αυτοκινήτων, και με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News