default-image

Ιεράπετρα: Εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής στο δημαρχείο της πόλης

Λασίθι
Ιεράπετρα: Εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής στο δημαρχείο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αντισεισμική άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο δημαρχείο της Ιεράπετρας

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής έγινε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική αντισεισμική άσκηση «Σεισίχθων Λασίθι 2023» στο κτίριο του Δημαρχείου της Ιεράπετρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της μεγαλύτερης πόλης του Ν Λασιθίου, παρουσία του περιφερειακού διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης αρχιπύραρχου κ Γιώργου Τσικαλά.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε δράσεις απεγκλωβισμού σε όλο το κτίριο του νέου Δημαρχείου, όπου μετά από μεγάλη σεισμική δόνηση στη θάλασσα της Ιεράπετρας είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στον 1ο όροφο, υπήρχαν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι εγκλωβισμένοι στο 2ο όροφο και ένας δημοτικός υπάλληλος βρισκόταν εγκλωβισμένος στην ταράτσα του κτηρίου και θα πρέπει να απεγκλωβιστεί με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος το οποίο έφθασε από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ παράλληλα οι πυροσβέστες θα έπρεπε να εκκενώσουν όλο το κτήριο απο τους 80 συνολικά εργαζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η άσκηση είχε ως στόχο να εκπαιδευτούν οι πυροσβέστες στην ασφαλή εκκένωση όλων των ορόφων από τους εργαζόμενους του Δήμου , οι οποίοι ήταν κανονικά στα γραφεία τους , να καταγραφούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και να ακολουθήσει αργότερα σχετική εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας στα σχολεία σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές.

«Πρώτη φορά γίνεται στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας τέτοια άσκηση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τη Λέσχη φίλων Τετρακίνησης και τον ΕΕΣ τον οποίο ευχαριστώ που ήταν σήμερα εδώ μαζί με όλους τους εθελοντές. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις και μακάρι να μη συμβεί ποτέ να έχουμε κάποιο μεγάλο σεισμό.. Η άσκηση ήταν επιτυχημένη και θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σε αυτήν», μας είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Η άσκηση ετοιμότητας «Σεισίχθων Ιεράπετρα Λασιθίου 2023» ήταν μια άσκηση εκπαίδευσης για το προσωπικό της Π.Υ. Ιεράπετρας σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους εθελοντές.

«Το σενάριο της άσκησης αφορούσε μεγάλο σεισμό νότια της Ιεράπετρας, με εγκλωβισμένους και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Δημαρχείο της μεγαλύτερης πόλης του Νομού Λασιθίου. Πραγματοποιήθηκε διάσωση των ατόμων με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος, με τη βοήθεια των εθελοντών και εκκένωση του κτηρίου. Ασκήσεις πραγματοποιούνται από την Π.Υ. σε όλη την Κρήτη αλλά και σε όλη την επικράτεια, που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν και να ενδυναμώσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αντιμετώπιση του οποιουδήποτε συμβάντος, με κύριο μέλημα μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. Μείναμε ικανοποιημένοι από την άσκηση αυτή, γιατί είδαμε να συνεργάζονται άριστα όλες οι υπηρεσίες για να φέρουν αυτό το καλό αποτέλεσμα, που θα αποτελέσει οδηγό μας για την αντιμετώπιση κάποιου παρόμοιου πραγματικού συμβάντος», μας είπε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς

«Η άσκηση πήγε πάρα πολύ καλά και στα δύο της σκέλη. Αρχικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς για να μην κινδυνέψει το κτήριο και οι εγκλωβισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι και στο δεύτερο σκέλος , που ήταν η εκκένωση του δημαρχείου από τους 80 εργαζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους και η μεταφορά τους από τις εξόδους κινδύνου σε ασφαλή χώρο. Η επιχείρηση μαγνητοσκοπήθηκε. Θα τη δούμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους και θα εξάγουμε τα συμπεράσματα μας. Θα κάνουμε στη συνέχεια επισκέψεις σε σχολεία και επιχειρήσεις που έχουν μεγάλο αριθμό προσωπικού σε ορόφους , για να τους δώσουμε οδηγίες που θα αφορούν στην ασφαλή απομάκρυνση τους σε περίπτωση που γίνει κάποιος μεγάλος σεισμός», πρόσθεσε ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας αντιπύραρχος, Δημήτρης Καλιοτζής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News