Ιεράπετρα: «Κλείνουν» άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα

Λασίθι
Ιεράπετρα: «Κλείνουν» άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγνοούμενος παραμένει μετά από τις τριήμερες έρευνες ο 73χρονος Γερμανός τουρίστας

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν τρεις ημέρες ερευνών από ξηρά αέρα και θάλασσα για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα, ο οποίος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου από την παραλία του Αγίου Ανδρέα ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας, χωρίς ωστόσο να βρεθεί το παραμικρό που να αφήνει ελπίδες για την εύρεση του, εκτός από το σακίδιο του που βρέθηκε άθικτο τη νύχτα της εξαφάνισης του πάνω στην ξαπλώστρα του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και το πορτοφόλι του στη θέση τους.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν και τις τρείς ημέρες κάτω από εξαιρετικά  αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι δυσκόλεψαν πάρα πολύ την πτήση των drones και τη χρήση όλων των πλωτών διαθέσιμων μέσων. Μέχρι και το Ναυαγοσωστικό ΝΓ 519  της Αγιάς Γαλήνης που συμμετείχε στις έρευνες είχε δυσκολευτεί  με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους εντάσεως έως 8 Μποφώρ.

Από αέρος συνέδραμε στις έρευνες το πρωί της Τρίτης ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ενώ από την ξηρά αναζητούσαν τον 73χρονο σε όλη την ακτογραμμή άντρες του Λιμενικού και εθελοντές Σαμαρείτες του  Π.Τ. Ιεράπετρας του ΕΕΣ. Στις έρευνες πήραν μέρος επίσης και δύτες του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με τους δύτες της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου.

Στην Ιεράπετρα έφτασε το πρωί της Πέμπτης και ο γιός του αγνοούμενου Γερμανού τουρίστα που προσπαθούσε να καταλάβει πως μπορεί να είχε κινηθεί ο πατέρας του ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το λόγο οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη θάλασσα, όπου είναι πιθανόν να είχε πέσει και να είχε χάσει τις αισθήσεις του πίνοντας νερό.

Πριν από μερικά χρόνια άνθρωπος ο οποίος είχε πνιγεί στη θάλασσα ανατολικά της Ιεράπετρας βρέθηκε μετά από πολλές μέρες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύρτου και Ψαρής Φοράδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News