Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: 150 αρνητικά rapid tests - Οι έλεγχοι συνεχίζονται

Δωρεάν έλεγχος στους πολίτες για να υπάρξει συνολική εικόνα

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Οροπέδιο Λασιθίου, δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι RAPID TEST  πραγματοποιούνται σήμερα έως 15:00, μπροστά από το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Σύμφωνα με  επίσημη ενημέρωση,  τα νέα είναι θετικά και σκορπούν αισιοδοξία από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διενεργηθεί  150 rapid tests εκ των οποίων όλα είναι αρνητικά

Η Κινητή Ομάδα Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου, με επικεφαλής την επόπτρια Αθηνά Καρπούζη, σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Αναφορικά με το θέμα των σχολικών μονάδων και μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε μαθητή της τρίτης Λυκείου, όπως έγινε γνωστό και από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, η τρίτη τάξη του Λυκείου του Οροπεδίου Λασίθίου έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας μέχρι 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη,  προϊστάμενο Β/θμιας εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, τα υπόλοιπα σχολικά τμήματα στο Λύκειο αλλά και στο σύνολό τους τα τμήματα του Γυμνασίου του Οροπεδίου Λασιθίου λειτουργούν κανονικά.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

09:00 π.μ. 10:30 π.μ. : Μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο ΚΤΕΛ, δημότες που έχουν ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ, και λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες, ως επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

10:30 π.μ. 11:30 π.μ. : Υπηρεσίες Δήμου.

11:30 π.μ. 12:30 π.μ.:  Λοιπές υπηρεσίες περιοχής Δήμου.

12:30 π.μ. 1:20 μ.μ.: Κάτοικοι κοινοτήτων Κάτω Μετοχίου, Πλάτης, Ψυχρού, Καμινακίου.

1:20 μ.μ.  2:10 μ.μ.: Κάτοικοι κοινοτήτων Αβρακόντε, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Μέσα Λασιθίου.

2:10 μ.μ. 3:00 μ.μ.: Κάτοικοι κοινοτήτων Μαρμακέτων, Τζερμιάδων, Λαγού.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία οι προσερχόμενοι πολίτες υποχρεούνται:

  1. Να προσέρχονται βάσει του ανωτέρω προγράμματος.
  2. Να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033
  3. Να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.
  4. Να έχουν πρόχειρο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του test.
  5. Να προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα προκειμένου να δίνουν δείγμα στο Υγειονομικό Κλιμάκιο και να υπακούν στις υποδείξεις των αρμοδίων.
  6. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα οχήματά τους μέχρι να τους ζητηθεί από τους αρμοδίους.
  7. Επιβάλλεται να τηρούν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.
  8. Επισημαίνεται ότι άτομα που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού ,όπως αυτά περιγράφονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες, δεν θα πρέπει να προσέρχονται για έλεγχο μαζικού πληθυσμού, αλλά θα πρέπει άμεσα να απευθύνονται στους οικογενειακούς τους ιατρούς και τηλεφωνικά στις δομές υγείας για περεταίρω οδηγίες.

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19"

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια