Άγιος Νικόλαος: 7 νέα κρούσματα από τον έλεγχο μέσω drive through - Τι δείχνουν τα μαζικά τεστ τα τελευταία 24ώρα

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: 7 νέα κρούσματα από τον έλεγχο μέσω drive through - Τι δείχνουν τα μαζικά τεστ τα τελευταία 24ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλος αριθμός των τεστ που διεξάγονται στην περιοχή - μικρός αριθμός των θετικών κρουσμάτων

Με εντατικούς  ρυθμούς διενεργήθηκαν τα μαζικά τεστ στον Άγιο Νικόλαο του νομού Λασιθίου που τα τελευταία 24ώρα έχει μπει στο «κόκκινο», στο επίπεδο Β-αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία για τους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Άγιο Νικόλαο, σε σύνολο 639 ατόμων που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν 7 θετικά κρούσματα (θετικότητα 1,09%) για τα οποία θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και το σχετικό δείγμα θα σταλεί για μοριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Σε ότι έχει να κάνει με τον γενικό πληθυσμό, χθες Δευτέρα ελεγχθήκαν μέσω rapid test 142 άτομα, στο εξεταστήριο των KOMY και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, διαγνώστηκαν 3 θετικά δείγματα για τα οποία επίσης ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα συγκεκριμένα δείγματα, εστάλησαν για μοριακό έλεγχο .

Επίσης όπως έγινε γνωστό, από τα 138 δείγματα που ελήφθησαν την Κυριακή από το συγκρότημα του παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμούς της Αμμούδας, στο σύνολο τους όλα βγήκαν αρνητικά.

 Ενώ αναφορικά με τους χθεσινούς μοριακούς  ελέγχους σε 158 άτομα (60 εκπαιδευτικοί και 98 μαθητές) , σε σχολεία της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα ή αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Άγιο Νικόλαο, τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.  

Κεντρική Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News