Μετρημένοι στα δάχτυλα οι μαθητές που πήγαν σχολείο στο δήμο Σητείας

Λασίθι
Μετρημένοι στα δάχτυλα οι μαθητές που πήγαν σχολείο στο δήμο Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό το φόβο των κρουσμάτων έμειναν σπίτι

Τα σχολεία στο δήμο Σητείας μπορεί να άνοιξαν αλλά ελάχιστοι ήταν οι ….θαρραλέοι γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη λίγοι ήταν οι μαθητές που επανήλθαν στις σχολικές τάξεις καθώς προφανώς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων οι γονείς τους δίστασαν να τους επιτρέψουν να πάνε σχολείο. Εξάλλου ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Παλαικάστρου είχε ανακοινώσει ότι οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ.Ζερβάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «κάποια σχολεία άνοιξαν στο δήμο Σητείας και κάποια έμειναν κλειστά όπως στο Παλαίκαστρο. Μονοψήφιοι ήταν οι αριθμοί μαθητών που πήγαν στο σχολείο και φυσικό είναι να υπάρχει η αγωνία των γονέων».

Δεκάδες τα rapid tests

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Σητείας σε συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων τη Δευτέρα 11/1 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν 120 -130 rapid tests. Aπό τις 10:30 στο χώρο του κολυμβητηρίου της πόλης, διενεργούνταν rapid tests Covid 19 από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς, της Α/ θμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΕΕΚ και προσωπικό καθαριότητας των  σχολείων.

Παράλληλα προβληματισμός επικρατεί για τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών στο δήμο παρά το γεγονός ότι έχει επιβληθεί «σκληρό» lockdown. Σύμφωνα με τον κ.Ζερβάκη «παραβατική συμπεριφορά πάντα θα υπάρχει και τώρα κάποιοι θεωρούν δεν πρέπει να συνετιστούν. Πρόκειται για επιπολαιότητα και ελπίζουμε να είναι λίγοι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News