Λασίθι

Ούτε οι σιδεριές δε σταματούν τους διαρρήκτες στην Ιεράπετρα

Πολλά περιστατικά κλοπής και διαρρήξεων καταγγέλλονται σε αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας, καθώς και στις δημοτικές κοινότητες

Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται από όλους τους κατοίκους της Ιεράπετρας και κυρίως από εκείνους που διαμένουν στην περίμετρο της πόλης η σε σπίτια εκτός σχεδίου, οι κλοπές και οι διαρρήξεις συνεχίζονται με τον ίδιο αυξανόμενο ρυθμό.

Τελευταίο θύμα των διαρρηκτών ήταν το περασμένο Σάββατο, ζευγάρι αγροτών που διαμένει σε σχετικά απόμερο σημείο της Ιεράπετρας στη θέση Καλλιθέα, επί αγροτικού δρόμου παράλληλο στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας - Μακρυλιάς.

Άγνωστοι δράστες - πιθανότατα περισσότεροι από δυο- έχοντας παρακολουθήσει τις κινήσεις της οικογένειας των αγροτών, αφού τους περίμεναν γύρω στις 9.00 το βράδυ να βγουν για την καθιερωμένη τους Σαββατιάτικη έξοδο, τη στιγμή που γνώριζαν ότι απουσίαζε και το παιδί τους, κατάφεραν χρησιμοποιώντας μάλλον λοστούς, να ξηλώσουν και να αφαιρέσουν τις σιδεριές που προστάτευαν το παράθυρο του μπάνιου, να ανοίξουν προς τα μέσα το παράθυρο που ήταν στην ανάκληση, ξηλώνοντας τη σίτα, και να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού, με πρόδηλο στόχο να βρουν τα χρήματα που πίστευαν ότι υπήρχαν σε κάποιο κρυφό σημείο.

Έκαναν το σπίτι άνω κάτω, ψάχνοντας ντουλάπες, ντουλαπάκια, κομοδίνα, συρτάρια , ράφια, ρούχα και στρώματα, καταφέρνοντας τελικά να βρουν τα χρυσαφικά του ζευγαριού και των παιδιών του, τα οποία πήραν μαζί τους και εξαφανίστηκαν. Στο σπίτι δε βρέθηκαν χρήματα ούτε άλλα πολύτιμα αντικείμενα, εκτός από τα χρυσαφικά η αξία των οποίων με μια πρόχειρη πρώτη εκτίμηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 4.000 χιλιάδες ευρώ.

Το ζευγάρι των αγροτών γύρισαν στο σπίτι τους γύρω στις 12.00 τα μεσάνυκτα ταυτόχρονα με το μικρότερο γιό τους και όταν εισήλθαν από την κεντρική είσοδο, έμειναν με ανοικτό το στόμα, βλέποντας στο εσωτερικό τα πάντα άνω κάτω, ψαγμένα και αναποδογυρισμένα.

Κάλεσαν αμέσως την Ασφάλεια Ιεράπετρας, ενώ το πρωί της Κυριακής οι Αστυνομικοί της Σήμανσης, αναζήτησαν ίχνη από δαχτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσουν αν οι δράστες έχουν παρελθόν.

Διαπιστώθηκε στο μεταξύ ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν πολύ βιαστικά, βγαίνοντας από άλλο παράθυρο του σπιτιού, χωρίς ωστόσο να έχει αντιληφθεί κανείς κάποιο όχημα να φεύγει η να κινείται ύποπτα στην περιοχή η οποία είναι αραιοκατοικημένη.

Για το ζευγάρι των αγροτών τα χρυσαφικά που έκαναν «φτερά» έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, αλλά για τους διαρρήκτες σίγουρα δεν θα έχουν την αξία που υπολογίζουν.

Το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας ερευνά προσεκτικά την υπόθεση καθώς οι διαρρήξεις και οι κλοπές έχουν αυξηθεί στην αγροτική ύπαιθρο. Για να έχει αποτέλεσμα η έρευνα της Αστυνομίας, χρειάζονται και οι πληροφορίες η οι μαρτυρίες εκείνων που ενδεχομένως κάτι ύποπτο αντιλήφθηκαν σε αυτήν την περιοχή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Εκτός από τις κλοπές και τις διαρρήξεις σε σπίτια της πόλης της Ιεράπετρας και στις δημοτικές κοινότητες, πολλά περιστατικά κλοπής καταγγέλλονται στις αγροτικές περιοχές, όπου οι δράστες βάζουν στόχο κυρίως αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα, μέχρι λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Οι τελευταίες καταγγελίες που έφθασαν σήμερα στα γραφεία μας,έκαναν λόγο για ένα άλλο «φρούτο» της μικροπαραβατιοκότητας,που έχεινα κάνει με κλοπές αρδευτικού νερού, ρολογιών και άλλων συστημάτων η εξαρτημάτων άρδευσης.

Οι περιορισμοί στην κατανάλωση του νερού βάζουν σε πειρασμό, ορισμένους «χρυσοδάκτυλους» οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τις ποσότητες νερού που δικαιούνται, και οι οποίοι επιλέγουν να«πειράζουν» τις παροχές και τα ρολόγια ετεροαπασχολούμενων η εποχικά ασχολούμενων με την αγροτική παραγωγή, οι οποίοι απουσιάζουν στην Αθήνα η αλλού.

Όταν επιστρέφουν την άνοιξη η το καλοκαίρι στα αγροκτήματατους, διαπιστώνουν ότι ενώ απουσίαζαν, κάποιοι άγνωστοι είχαν χρησιμοποιήσει το νερό που δικαιούνταν, χωρίς να μπορούν φυσικά να εντοπίσουν τους δράστες.

 

 

Σχόλια