Επιτέλους, άλλαξε όψη η... σμαραγδένια Χρυσή!

Λασίθι
Επιτέλους, άλλαξε όψη η... σμαραγδένια Χρυσή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε υποσχεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στη Διεύθυνση Δασών, ο Δήμος Ιεράπετρας, ότι θα φροντίσει μέχρι την Πρωτομαγιά να έχουν μεταφερθεί από το μόλο της σμαραγδένιας νήσου Χρυσής, στην Ιεράπετρα, οι τεράστιοι όγκοι των υπολειμμάτων που έμειναν εκεί, από τις κατεδαφίσεις των παράνομων παραπηγμάτων.

Και τα κατάφερε να τηρήσει την υπόσχεση του!

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου ο ίδιος ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, τέθηκε επικεφαλής ομάδας εργατών καθαριότητας και πήγαν στη Χρυσή με το ημερόπλοιο BALOS.

Με τη συνδρομή και των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας, όλοι μαζί κατάφεραν να μεταφέρουν στο πλοίο τα ογκώδη απορρίμματα, με το δήμαρχο να γίνεται ένα με τους εργάτες καθαριότητας.

Έπειτα από λίγες ώρες, το ημερόπλοιο επέστρεψε και έδεσε στην αποβάθρα της Ιεράπετρας, όπου περίμενε φορτωτής και φορτηγό του Δήμου, για να μεταφερθούν τα ογκώδη απορρίμματα στο ΧΥΤΑ.

Μετά και από την εξόρμηση καθαριότητας της Κυριακής από 80 ντόπιους και ξένους εθελοντές, στο πλαίσιο των δράσεων του “Let's do it Greece”, η Χρυσή έχει καθαριστεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της και οι ημερήσιες κρουαζιέρες ξεκίνησαν την 1η του Μάη, χωρίς ωστόσο να έχει ενδιαφερθεί ακόμη εργολάβος καθαριότητας να αναλάβει, κατά τους θερινούς μήνες την αποκομιδή των σκουπιδιών με διαθέσιμο κονδύλι τις 66.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News