Ξεκίνησε η «σφαγή των αμνών» ενόψει του Πάσχα

Λασίθι
Ξεκίνησε η «σφαγή των αμνών» ενόψει του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα φόρτε τους βρίσκονται οι προετοιμασίες της Πασχαλινής αγοράς, από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της Ιεράπετρας.

Όλοι ελπίζουν σε μια πραγματική «ανάσταση» της αγοράς μετά από μια «αναιμική και άνευρη» περίοδο, όπου οι χειμερινές εκπτώσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Από την έρευνα αγοράς που κάναμε στην Ιεράπετρα, διαπιστώσαμε ότι, τα καταστήματα ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων έχουν τοποθετήσει στις καλόγουστες βιτρίνες τους, τα ανοιξιάτικα εμπορεύματα σε τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές, ενώ ξεκινούν το ένα μετά το άλλο, να ανοίγουν και τα εποχικά καταστήματα καφέ και εστίασης, στην παραλιακή ζώνη, προκειμένου να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που θα κατακλύσουν τα ξενοδοχεία, τα οποία θα κάνουν έναρξη της νέας σαιζόν, αρχής γενομένης από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη γενέτειρα τους οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από κάθε γωνιά της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας για να κάνουν παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό με την οικογένεια τους, που τους έχει λείψει πάρα πολύ.

Αρκετοί θα είναι και φέτος οι Ιεραπετρίτες της Αθήνας, που θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, για να περάσουν και αυτές τις γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας θέλει να καλωσορίσει όλους εκείνους που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, θα επιλέξουν και φέτος να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα ανάμεσα μας.

Το καταναλωτικό κοινό γνωρίζει πια ότι, η αγορά της Ιεράπετρας, διαθέτει τα πάντα σε διαφορετικές ποιότητες και σε πάρα πολύ καλές τιμές.

Ο ζεστός καλός καιρός που περιμένουμε από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Θωμά, θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους επισκέπτες μας, να περάσουν παραδοσιακά το Πάσχα μαζί μας, καθώς τα ξενοδοχεία, τα παραλιακά μαγαζιά και όλα τα εμπορικά καταστήματα, θα είναι πανέτοιμα να τους προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε πολύ χαμηλές τιμές», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Οι επαγγελματοβιοτέχνες ευελπιστούν ότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα, θα δώσει "ανάσα" στην αγορά και θα αφήσει πίσω της, την πεσμένη κίνηση που καταγράφηκε κυρίως τον Μάρτη, όπου οι τζίροι ήταν πολύ χαμηλοί.

Όλοι οι επαγγελματίες έχουν φροντίσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν ετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα επισκεφτεί τον τόπο μας, προσφέροντας τους ποιότητα και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Το παραδοσιακό Πάσχα στην Ιεράπετρα και τα χωριά της, έχει ξεχωριστή ομορφιά, γι’ αυτό κάθε χρόνο, έρχονται να το ξαναζήσουν εκατοντάδες επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, αλλά και οι ξενιτεμένοι Ιεραπετρίτες που βρίσκονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό», προσθέτει ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Άρχισε η «σφαγή των αμνών»

Από το πρωί της Τετάρτης, άρχισε η σφαγή των αμνοεριφίων στα πιστοποιημένα σφαγεία της Ανατολικής Κρήτης και παράλληλα ξεκίνησε η τροφοδοσία των ντόπιων κρεοπωλείων και σούπερ μάρκετ, με τα σφάγια τα οποία θα καταναλωθούν την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα.

«Υπάρχει επάρκεια ποιοτικών ντόπιων αμνοεριφίων, τα οποία φέτος επειδή είναι νωρίτερα το Πάσχα, δεν έχουν προλάβει να "ωριμάσουν", να γίνουν δηλαδή πάνω από 10-12 κιλά, και για το λόγο αυτό, εμείς οι κτηνοτρόφοι τα διαθέσαμε σε τιμές από 4,20 έως 4,80 το κιλό.

Για τον ίδιο λόγο, δεν μπόρεσαν οι εισαγωγείς να βρουν φθηνότερα αμνοερίφια από τις Βαλκανικές και πρώην Ανατολικές χώρες.

Αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει ο καταναλωτής, είναι ότι, πρέπει να ζητά πάντα να αγοράζει ντόπια κρητικά αμνοερίφια, που έχουν ασύγκριτη γεύση και ποιότητα και όχι εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας», μας είπε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Γιάννης Μπρόκος.

Τα αμνοερίφια της Σητείας,  της Ιεράπετρας, του Μεραμπέλλου και του Οροπεδίου Λασιθίου, θεωρούνται από τα ποιοτικότερα, καθώς τρέφονται με αγνές τροφές και κρητικά βότανα στα Λασιθιώτικα βουνά.

«Πιστεύω, από όσα ακούω από τους συνάδελφους κρεοπώλες, ότι, και φέτος, θα διατεθούν από τα ντόπια μαγαζιά μόνο κρητικά αμνοερίφια. Η τιμή παραγωγού είναι λίγο ακριβότερη φέτος, αλλά θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να απορροφήσουμε αυτές τις μικρές αυξήσεις.

Οι τιμές σε όλα τα κρέατα θα είναι όπως και πέρυσι. Τα αμνοερίφια θα διατεθούν γύρω στα 8 ευρώ το κιλό πιστεύω», μας είπε ο κρεοπώλης κ. Θανάσης Φραγκιαδάκης.

Δείτε το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα της Ιεράπετρας:

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/04

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 02/04

Μ.ΤΡΙΤΗ 03/04

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 04/04

Μ.ΠΕΜΠΤΗ 05/04

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/04

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 07/04

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 08/04 & ΔΕΥΤΕΡΑ 09/04 ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News