Μυστήριο με το σκάφος «Celine Star» - Γιατί κρίθηκε ύποπτο;

Λασίθι
Μυστήριο με το σκάφος «Celine Star» - Γιατί κρίθηκε ύποπτο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στ' ανοικτά των νότιων ακτών της Κρήτης ένα αλιευτικό σκάφος με συριακή σημαία.

Το “Celine Star” με τετραμελές πλήρωμα εντοπίστηκε να πλέει προχθές τα ξημερώματα περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση των Αρχών, καθώς το επίμαχο σκάφος θεωρήθηκε ύποπτο...

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι λιμενικές Αρχές ξεκίνησαν απο νωρίς το πρωί του Σαββάτου  την τρίτη φάση της έρευνας στα εσωτερικά τμήματα του ύποπτου αλιευτικού Celine Star, προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχουν  ειδικές κρύπτες όπου ενδέχεται το σκάφος των 4 Σύριων ψαράδων(κατά δήλωση τους), να κρύβει ναρκωτικές ουσίες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν απο τις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις το ύποπτο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ιεράπετρας από τα πλωτά σκάφη  του Λιμενικού, και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, παρουσία του περιφερειακού διοικητή Κρήτης αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. κ Αλεξανδράκη, και του λιμενάρχη Ιεράπετρας πλωτάρχη Λ.Σ. κ Γιάννη Παπαδάκη. Οι έρευνες μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν παραμείνει άκαρπες.

"Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχαμε βρεί κάτι. Η έρευνα θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αργά  σήμερα το βράδυ"ˊ, τόνισε στο πλαίσιο της έρευνας που συντονίζει ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης. 

Kαι την Παρασκευή με τη συνδρομή ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, έκαναν “φύλλο και φτερό” το ψαράδικο, χωρίς ωστόσο να βρουν κάτι το επιλήψιμο. Ωστόσο, θεωρείται αξιοπερίεργο το ότι οι τέσσερις Σύριοι, μέλη του πληρώματος - οι οποίοι κρατούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ - υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν από την πατρίδα τους για ψάρεμα, πριν τελικά βρεθούν να πλέουν μερικά μίλια νότια των κρητικών ακτών!

Κίνησαν υποψίες οι Σύριοι

Οι ισχυρισμοί που προέβαλαν οι Σύριοι στους λιμενικούς είναι... αρκετά περίεργοι: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες, που δηλώνουν ψαράδες στο επάγγελμα, υποστηρίζουν ότι έφυγαν από τις ακτές της Συρίας για να ψαρέψουν στα διεθνή ύδατα, ώσπου κατέληξαν τελικά στ' ανοικτά της Κρήτης.

Το μήκους 18 μέτρων αλιευτικό κατέπλευσε, μαζί με το τετραμελές του πλήρωμα, στο λιμάνι της Ιεράπετρας, λίγο μετά τις 3:30 μ.μ. χθες. Το σκάφος συνόδευε το πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση εντοπισμού του αλιευτικού, ωστόσο, συμμετείχαν ακόμη δύο πλωτά ανοιχτής θαλάσσης. Εξάλλου, στην εν λόγω επιχείρηση μετείχαν και άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, καθώς και αεροπλάνα, τα οποία ήταν και αυτά τα οποία εντόπισαν από αέρος το σκάφος.

Αμέσως ξεκίνησε από τις λιμενικές Αρχές, με τη βοήθεια ειδικού σκύλου-ανιχνευτή, ενδελεχής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αλιευτικό μετέφερε κάποιο απαγορευμένο φορτίο: Οι Αρχές θεώρησαν ύποπτο το γεγονός ότι στο σκάφος δε βρέθηκε κάποιο σύνεργο αλιείας! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι οι Σύριοι - ηλικίας περίπου 50 έως 55 ετών - υποστήριξαν ότι πέταξαν στη θάλασσα όλα τα σύνεργα ψαρέματος που βρίσκονταν στο σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω εξήγηση δεν έπεισε τις Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News